Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Začíná Flora, AFO i OctoberFest

Tipy a názory

1.10.2020

Jan Procházka

Od příštího týdne bude výrazně omezen pohyb osob. Až do voleb se ale scházet můžeme a tak si dnes například můžeme vychutnat podzimní etapu Flory. Co dalšího se dnes koná?

Narozeniny dnes slaví zpěvačka Ilona Csáková(*1970), hudebník Jiří Suchý (*1931) a bývalý prezident USA Jimmy Carter (*1924).

Svátek má Igor

Na výstavišti dnes začne tradiční podzimní Flora, tedy přehlídka ovoce a zeleniny, která letos opět láká na ukázku těch nejlepších českých výpěstků. Hlavní expozice Zdravá rostlina se podle pořadatelů zaměří nejen na krásu rostlin a plodů na pohled, ale zejména na vnitřní složení a zdraví prospěšné látky uvnitř. Vstup pochopitelně jen v rouškách.

Dnes vypukne i tradiční Academia Film Olomouc. Padesátý pátý ročník ale nepřivede diváky do četných filmových sálů, do města nepřijedou ani tradiční baťůžkáři. Vše totiž proběhne hlavně online. Dnešní část programu, například dokument Druhá strana Marsu, můžete ale vidět i v kině Metropol. 

Ve FunParku u Šantovky dnes začíná OctoberFest. "Těšit se můžete na tekutý chléb z místních pivovárků i velkých pivovarů, hudební program a ty nejlepší kolotoče. Navíc pro vás máme i malé bavorské překvapení," lákají pořadatelé. Festival trvá až do soboty. 

Život je potřeba žít naplno a nikdy není pozdě ho změnit. Tak zní claim světoznámého monodrama Shirley Valentine. Simona Stašová se v hlavní a jediné roli proslulé one woman show představí dnes v Redutě. 

A pokračuje i Podzimní festival duchovní hudby. Dnes je na programu v Arcidiecézním muzeu projekce koncertního záznamu slavného Válečného requiem Benjamina Brittena.

A ještě jeden tip. Pokud vás zajímá, jak vypadalo středověké právo, zajděte na přenášku do Knihovny města Olomouce. Kdo ví, možná se to brzy bude hodit.

Krásný den!