Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Muse, Yo Yo band, japonská muzika, rekonstruovaná barokní opera i Wrestler

Tipy a názory

12.7.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Čtvrtek 12. července bude přímo nabitý událostmi. Pryč jsou ospalé dny, kdy stálo za to vyjít tak maximálně do kina nebo na dobrou večeři. Dnes se chystá velká dávka akcí, podívejte se sami.

Wrestler

Foto: Archiv pořadatele

Po roce opět pokračuje Zaparkuj Fest. Hned v 17:00 se v Bezručových sadech chystají Zaparkuj aktivity, ale také na workshop s Olomouckou dílnou, koncert Anděly oceněného tria Žamboši (19:30) nebo filmová projekce na Oscary nominovaného francouzského dramatu 120 BPM (21:30)!

Pořádně rušno bude dnes také v areálu Letního kina Olomouc. V 19:00 se těšte na Panslam.18, tedy souboj v poezii naživo - tentokrát v gladiátorském stylu ve velkém amfiteátru letního kina. Ve stejný čas se tu koná koncert v japonském duchu. Zahrají HANAKUSO a INUKAZE. Poté celý večer uzavře skvělý snímek Wrestler s Mickey Rourkem v hlavní roli zápasníka Randyho "The Ram" Robinsona. Profesionální wrestler plnil v 80. letech stránky všech novin, teď se protlouká světem, žije z vystoupení pro hrstky wrestlingových fanoušků, s dcerou moc nemluví a vztah se striptérkou mu také zrovna nevzkvétá. Jaké to je, když vaší jedinou vášní je wrestling, ale víte, že vám ujíždí vlak? Velmi pěkný film, který stojí za to vidět. Začíná se promítat ve 21:40 a vstup je 80 korun. 

Pokračují také Olomoucké barokní slavnosti a dnes v 19:00 mají na programu rekonstrukci opery L´Arianna. Z Monteverdiho Ariadny se do dnešních dnů dochovalo pouze libreto a slavné lamento opuštěné titulní postavy. Volná rekonstrukce dala vzniknout novému divadelnímu tvaru, který obklopuje a novými vizuálně hudebními vztahy osvětluje vzácně zachovaný hudební fragment. Opera je rekonstruována na základě dobových pramenů roztroušených po archivech celé Evropy. Opět vás nadchnou i jedinečné kostýmy.

To na nádvoří radnice vystoupí ve 20:00 v rámci Olomouckých kulturních prázdnin kapela Yo Yo Band. Vstup je 250 korun. 

Kino Metropol láká ve 20:00 na snímek Muse: Drones World Tour. Britští alternativní rockeři drtili v roce 2016 přední příčky hitparád a vy si můžete vychutnat audiovizuální zážitek z jejich  koncertního turné, v rámci kterého zavítali i do České republiky. Vstupné je 200 korun. 

Hezký čtvrtek!