Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Vysoká dívka i Vesnička plná legendárních postaviček

Tipy a názory

21.5.2020

Jan Procházka

Je tu čtvrtek! Co se dnes bude dít?

Narozeniny dnes slaví hned několik sportovců: teniska Lucie Hradecká (*1985), rychlostní kanoista Martin Doktor (*1974) a hokejový brankář Roman Turek (*1970).

Svátek má Monika

Pan Pávek, Otík, žárlivý Turek i doktor Skružný, který se kochá za volantem... Legendární Menzelův film Vesničko má středisková si můžete dnes večer vychutnat v autokině, které pořádá Divadlo na Šantovce. Ale pozor, ve voze smí být nanejvýš dva pasažéři!

Zcela jinou podívanou nabídne dnes kino Metropol. "Obléhání Leningradu během druhé světové války trvalo téměř tři roky a po jeho skončení v roce 1945 zůstalo město i jeho obyvatelé fyzicky a psychicky v troskách. Rabování, vraždy a kanibalismus byly na denním pořádku. Ačkoli jedno z nejkrvavějších obléhání v dějinách lidstva je minulostí, život a smrt stále svádí bitvu. Dvě mladé ženy, Iya a Masha, se snaží najít smysl své existence a vybudovat si mezi ruinami nový život..." píše se v anotaci k snímku Vysoká dívka. Vizuálně strhující film mladého ruského režiséra Kantěmira Balagova byl nominován na Oscara, řada filmových kritiků se přiznala, že u jeho sledování zapomínali dýchat... Pokud chcete zažít něco podobného, doporučujeme!

Krásný čtvrtek!