Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 11.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Vysoká dívka, Anna Karenina a další derniérové inscenace

Tipy a názory

19.10.2020

Lenka Šimková

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Na sportovní zápasy si ještě počkáme, pokud se vám ale stýská po kultuře, tak kino i divadlo si můžete pustit až k vám do obýváku. ;-)

Narozeniny dnes slaví Luisa Nováková, spisovatelka, překladatelka a výtvarnice (*1971) a bývalý guvernér ČNB Zdeněk Tůma (*1960).

Svátek slaví Michaela

Pokud jste to ještě nezaregistrovali, tak připomínáme, že od středy 14. října došlo ke zrušení školních posilových spojů Dopravního podniku města Olomouce, a to z důvodu uzavření škol dle nařízení Vlády. Jakých konkrétních linek a časů se toto omezení dotýká se dočtete tady →

Pokud vám chybí kultura a máte chuť strávit dnešní večer u divadelního představení, tak pro vás máme skvělou zprávu! Divadlo Tramtarie se totiž drží hesla, že když nemůže divák do divadla, může divadlo k němu domů. Kupte si online lístek a podívejte se na jednu z online inscenací, které již nejsou zařazeny do stálého repertoáru divadla. V nabídce je divadelní adaptace jednoho z nejkouzelnějších děl české literatury, slavné poemy Františka Hrubína Romance pro křídlovku, dále strhující milostné drama Anna Karenina, novela Stařec a moře, Čapkova Válka s Mloky a nově i Boj o přežití: P.E.S.CH.O!. A brzy vás čeká i online inscenace Láska za koronu, která po jarním uvolnění vládních opatření trhala návštěvnické rekordy a v rámci Shakespearovského léta na Konviktu proběhla její derniéra. ;-)

Také kino Metropol přešlo do stejného režimu, ve kterém bylo na jaře. Promítá vybrané filmy online a dnes se tak od 20:30 můžete těšit na snímek Vysoká dívka. "Obléhání Leningradu během druhé světové války trvalo téměř tři roky a po jeho skončení v roce 1945 zůstalo město i jeho obyvatelé fyzicky a psychicky v troskách. Rabování, vraždy a kanibalismus byly na denním pořádku. Ačkoli jedno z nejkrvavějších obléhání v dějinách lidstva je minulostí, život a smrt stále svádí bitvu. Dvě mladé ženy, Iya a Masha, se snaží najít smysl své existence a vybudovat si mezi ruinami nový život..." píše se v anotaci k snímku a vy si jej můžete pustit už ve 20:30, stačí si zakoupit online vstupenku.

Hezké pondělí!