Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Vlasy, Neznámý voják i Střídavá péče

Tipy a názory

19.7.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Čtvrtek už je sice předzvěstí víkendu. Než si ale naplno začneme užívat zasloužené volné dny, podívejte se, co se v Olomouci koná dnes.

Neznámý voják

Foto: Archiv pořadatele

Večer můžete zajít do kina Metropol. Xavier Legrand ve snímku Střídavá péče vypráví příběh Juliena. Spory mezi násilnickým otcem a nešťastnou matkou, kteří jsou rozvedení, jej dovedou až na okraj propasti. K vytvoření atmosféry silného emocionálního napětí používá režisér dlouhé záběry. Že se jedná o kvalitní podívanou, dokládá fakt, že film získal Stříbrného lva za nejlepší režii a Zlatého lva za nejlepší debut na Filmovém festivalu v Benátkách v roce 2017. Začíná v 17:30, vstup je 120 korun.

Známý muzikál Vlasy si můžete vychutnat na nádvoří radnice v rámci Olomouckých kulturních prázdnin. Koncertně-divadlení verze muzikálu Vlasy vznikla v roce 1998 po ukončení divadelní verze, která se hrála na pražském Výstavišti v divadle Pyramida. Z účinkujících v divadelní verzi se zformovala sestava, která začala objíždět Českou i Slovenskou republiku. V Olomouci se zastaví dnes ve 20:00, vstupné je 250 korun. 

Letní kino Olomouc nabízí již tradičně od 21:40 skvělou podívanou. Válečné drama Neznámý voják vypráví příběhy jedné finské jednotky, která se postavila během války na obranu země proti agresorovi. Film vystihuje drsně a realisticky skutečný válečný konflikt. Vznikl podle knižního bestselleru Väinö Linny, který pro jeho příběhy čerpal i z vlastní zkušenosti. A ač se sice jedná o drama, užijete si spolu s opilými finskými vojáky i spoustu legrace. A nechybí ani lechtivé scény. Za lístek zaplatííte 80 korun.

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři.

Hezký čtvrtek!