Reklama

Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav, venku je 23.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Vánoční stromečky i divadlo

DNEŠEK

1.12.2021

Jan Procházka

Je tu první prosincový den. Jaký v Olomouci bude?

16:30 / RE: Století relativity / Muzeum umění
17:00 / Krize klimatu jako krize politiky? / Muzeum umění
19:00 / Boží mlýny / Moravské divadlo
19:00 / Láska, sex a internety / Divadlo Tramtarie
20:00 / Ozvěny Noir film festivalu: Muž, který nebyl / Telegraph

Narozeniny dnes slaví chirurg Čestmír Neoral (*1952), modelka Kateřina Průšová (*1983), herec Martin Zahálka (*1958), hudebník Jiří Pavlica (*1953), disident František Stárek (*1952), hudebník John Densmore (*1944) a režisér Woody Allen (*1935).

Svátek má Iva

Vánoce jsou za dveřmi a prodejci začali nabízet stromečky. Jako každý rok jsme je pro vás obešli a zapsali si, jak to vypadá s cenami a nabídkou. Praktický přehled vychází dnes ráno.

Doufejme, že současná opatření proti epidemii už výrazněji nezasáhnou kulturu. Po loňských opatřeních už ale raději nic nepredikujme a pokud máte chuť na divadlo, raději to neodkládejte a vyrazte třeba dnes. 

Moravské divadlo má dnes na programu dramatizaci působivého románu Jana Vrby z roku 1919  Boží mlýny. Hra vypráví o tragickém osudu jedné sedlácké rodiny, jíž zničila křivá přísaha jednoho z jejích členů. "Silný a dojemný příběh je opřen o základní myšlenky humanity, spravedlnosti a víry v mravní a duchovní sílu jedince i společnosti jako takové. Děj příběhu je zasazen do prostředí hanáckého regionu a podpořen dvanácti nádhernými písněmi Jarka Nohavici. Právě jejich jedinečná poetika a křehkost by měla posunout význam celé inscenace daleko za hranice našeho kraje," píše se v anotaci k představení, které si můžete vychutnat právě dnes večer.

Tramtarie má na programu ryze dnešní komedii Láska, sex a internety. Jaké je to, seznamovat se online? Peripetie o vztazích přes Tinder a věčném hledání lásky patří mezi horké novinky a je plná originálního humoru, jakým je Tramtarie proslulá. Pokud hledáte něco na odlehčení, doporučujeme!

Mějte krásný den!