Reklama

Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav, venku je 18 °C

Dnešek: Válka Roseových, Natěrač, Caveman i Kamil Střihavka s kapelou The Leaders

Tipy a názory

17.4.2024

Lenka Šťastná

Polovina týdne je tady! Podívejte se, jaká bude středa v Olomouci... ;)

Kam zajít?

15:00 / Otevřený ateliér: Ve společnosti velkých mistrů / Muzeum umění
16:30 / Kinderklub / Vědecká knihovna
17:00 / Radim Himmler / Vlastivědné muzeum
17:00 / Hity Bistra Paulus / Bistro Paulus
17:00 / Podvečerní posezení u piana / Art Rubikon
18:00 / Prezentace umělce: Andrej Dúbravský / Telegraph
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie
19:00 / Natěrač / Moravské divadlo
19:00 / Caveman / kino Metropol
20:00 / Kamil Střihavka & The Leaders! / Bounty Rock Cafe
20:00 / Bratři Orffové / Jazz Tibet Club

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

Pokud hledáte tip na poklidně strávený večer, tak můžete zajít na podvečerní posezení u piana, které od 17 hodin chystá Art Rubikon na Dobnerově ulici. Vstupné je dobrovolné a na piano zahraje Petr Venglař.

Středeční večer můžete strávit také na divadelním představení. V Tramtarii si v 19 hodin můžete vychutnat partnerskou komedii Válka Roseových. Příběh dramatické proměny jednoho vztahu od bláznivé zamilovanosti až do totální nenávisti pro divadlo připravil šéf uměleckého souboru Vladislav Kracík a v hlavních rolích se představí Jan Ťoupalík a Barbora Šebestíková. A není to úplně běžné, ale na dnešní večer ještě zbývají poslední vstupenky

Moravské divadlo má ve stejný čas na programu kultovní inscenaci Natěrač od Donalda Churchilla. Příběh o klasickém milostném trojúhelníku a pomstě zhrzené manželky, který nabídne divákům množství komických situací, režíruje Jana Paulová, v hlavní roli se představí Roman Vencl.

Máte chuť se večer rozesmát až k slzám? Tak v 19 hodin můžete zajít na divadelní komedii Caveman do kina Metropol. "Pojem sexuální harašení se šíří světem z Ameriky. Ve Spojených státech nehovoří o ženách či o mužích, ale o lidských bytostech, aby se vyhnuli možnému nařčení z diskriminace toho či onoho pohlaví. Rozdíly mezi muži a ženami a s tím spojené komplikace jsou ovšem vpravdě globální. Rozumí jim stejně Belgičané jako Kanaďané, Italové jako Nizozemci. Porozumí jim i Češi?" ptají se pořadatelé.

Ani o hudební zážitky nebude dnes večer nouze. V Bounty Rock Cafe vystoupí od 20 hodin zpěvák Kamil Střihavka se svou skupinou The Leaders. Během koncertu zazní Země vzdálená, Černá růže, Když se snáší déšť, WooDoo a spousta dalších hitů od rockové legendy oslovující již dvě generace fanoušků.

Ve stejný čas zve na koncert i Jazz Tibet Club, ve kterém vystoupí Bratři Orffové. Pro fanoušky navíc přichystali i malé překvapení - vydání Písně pro Stefanii Sauer na streamovacích platformách. "Vrátili jsme se skoro o třicet let zpátky, kdy tato píseň vznikla a znovu jsme ji natočili v jednoduchém aranžmá hlasu jen s doprovodem mladého šikovného krnovského klavíristy Matěje Černého," říká zpěvák a kytarista Ivan Gajdoš. Bratři Orffové navíc značně šetří se živými koncerty, takže máte jedinečnou příležitost si tuto kapelu poslechnout naživo. ;)

Hezkou středu!