Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 3.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Uctění Palacha i Bosé nohy v parku

Tipy a názory

16.1.2019

Jan Procházka

Je tu středa! Jaká bude? V Olomouci uctíme památku Jana Palacha. A pozveme vás i do divadla.

17:00 / Hanácké svatební a jiné koláče / Vlastivědná společnost muzejní

17:00 / Olomouc si připomene půl století od upálení Jana Palacha / Horní náměstí

19:00 / Bosé nohy v parku / Kino Metropol

19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie

19:00 / Varhanní koncert / Dominikánský kostel

Narozeniny dnes slaví historik Rostislav Švácha (*1952) či topmodelka Kate Moss (*1974).

Svátek má Ctirad

Olomouc si dnes připomene oběť Jana Palacha, který se nechtěl smířit s rezignací na ideály svobody a demokracie. Při této příležitosti bude radnice nasvětlena v barvách národní trikolory a připravena bude i speciální projekce. Začátek je v 17 hodin. Oběť Jana Palacha bude až do 19. ledna (datum jeho úmrtí) připomínat také kovový pomník Milana Poliána. Uvnitř Informačního centra bude po celou dobu k dispozici kniha pro pietní zápisy.

Pokud jste ještě neviděli velký hit Divadla Tramtarie, komedii Sex zadarmo nedostaneš, máte jedinečnou šanci dnes. Obvykle je totiž beznadějně vyprodáno, v době psaní tohoto textu ale ještě pár míst zbývalo. Doporučujeme! (Ovšem nic pro puritány.)

"Líbánky skončily. Mladí novomanželé Viktorie a Pavel se vydávají na dlouhou trať každodenní manželské rutiny a začínají si budovat společné hnízdečko lásky. Jde o to, jak přežít první společnou noc v nezařízeném maličkém bytě v pátém poschodí bez výtahu, kde není ani postel a kam zatéká a fičí a nefunguje topení. Jak vůbec přežít vztah a život ve dvou, když protiklady se, jak známo, přitahují?" Tak zní anotace k známé komedii Bosé nohy v parku. Do kina Metropol ji přiveze Rudolf Hrušínský, Veronika Freimanová, Anna Kameníková a Radúz Mácha.