Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Transsibiřská magistrála, Niki Lauda i Šťastná léta Karla Svobody

Tipy a názory

12.2.2020

Lenka Šimková

A jsme v polovině týdne. Jaká bude středa v Olomouci? Rozhodně plná zajímavých akcí. Zajít můžete do divadla, na cestovatelské přednášky, na koncert i na zajímavý snímek do kina. Přečtěte si, co všechno se dnes chystá... ;-)

KAM ZAJÍT?

14:00 / Rozvážně a bezpečně - návrat ke kořenům / Centrum Semafor
16:30 / KE 3171 O 96: Je dílem měsíce / Arcidiecézní muzeum
17:00 / Šťastná léta / kino Metropol
17:00 / Počátky výstavby olomoucké bastionové pevnosti / Vlastivědná společnost muzejní
18:00 / Balkán, bejby! / Divadlo na cucky
19:00 / Così fan tutte / Moravské divadlo
19:00 / Cílová rovinka Nikiho Laudy / Divadlo Tramtarie
20:00 / Transsibiřská magistrála / kino Metropol
20:00 / Kurz filozofie a psychologie Východu a Západu / Nová Akropolis
20:00 / Šansonika / Velké studio Českého rozhlasu Olomouc
20:00 / BLINDSTONE (DK) / Bounty Rock Cafe

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí.

Narozeniny dnes slaví moderátor Patrik Hezucký (*1970), herečky Jana Šulcová (*1947) a Markéta Fišerová (*1960), herec Jan Meduna (*1982) a americká herečka Christina Ricci (*1980).

Svátek má Slavěna

Už v 16:30 můžete zajít do Arcidiecézního muzea, kde proběhne komentovaná prohlídka výstavy KE 3171 O 96. S její kurátorkou, Hanou Lamatovou, se ponoříte do interpretace vystavených zátiší. Dozvíte se, jak můžeme jednotlivé malířské motivy vykládat a co mají vystavené obrazy společného i v čem se odlišují. Vstup na komentovanou prohlídku je zdarma. Od 17:00 pak v Radeckého sále Vlastivědného muzea bude probíhat přednáška Michaela Viktoříka, který přiblíží počátky výstavby olomoucké bastionové pevnosti ve světle nových výzkumů.

Kino Metropol láká odpoledne na životopisný dokument o textaři Karlu Svobodovi. Ten jako jeden z mála českých hudebních skladatelů dokázal se svou hudbou dobýt srdce posluchačů po celém světě. Jaký ale byl v soukromí? To zjistíte od 17:00 v kině a vstupenky koupíte tady. O hodinu později můžete zajít do Divadla na cucky, které nabídne netradiční cestovatelskou přednášku. Přijďte si poslechnout, jak se redaktorka týdeníku Respekt Lucie Römer rozhodla využít mateřskou dovolenou - pořídila si starou dodávku a vyrazila s přítelem a miminkem na tři měsíce na Balkán! Vstupenky na přednášku o netradiční, cestovatelské, mateřské dovolené si rezervujte tady. Další zajímavá cestovatelská přednáška proběhne ve 20:00 v kině Metropol, kde objevíte skryté krásy východní Evropy a Asie s cestovatelem Janem Harudou, který bude pozornost věnovat nejen samotné Transsibiřské magistrále, ale skrze množství témat s ní spjatých, nám přiblíží Rusko. Posledních pár vstupenek koupíte tady.

Pokud chcete strávit dnešní večer v divadle, tak máte na výběr ze dvou možností. Moravské divadlo uvede v 19:00 Mozartovu komickou operu Così fan tutte. Ta je považovaná za jednu z vrcholných Mozartových oper a v loňském roce oslavila 230 let od svého vzniku. Vstupenky koupíte tady. Divadlo Tramtarie pak ve stejný čas láká na Cílovou rovinku Nikiho Laudy, která vypráví pozoruhodný životní příběh slavného závodníka Formule 1, jež byl velkou část své sportovní kariéry považován za nejrychlejšího muže planety. Vstupenky ještě jsou a koupíte je tady. Pokud toužíte spíše po hudebním večeru, tak ve 20:00 zahraje v Bounty Rock Cafe dánské hardrockové trio Blindstone. Vstupné je 399 korun. A na koncert láká ve stejný čas také Velké studio Českého rozhlasu Olomouc, kde vystoupí skupina Šansonika. Vstupné je 50 korun.

Užijte si středu!