Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: vánoční trhy, bruslení i zimní tipy na výlety

Tipy a názory

25.11.2019

Jan Procházka

Krásné pondělí! Vánoční trhy začaly, kromě punče lákají i na kluziště. My pro vás dnes nachystáme oblíbené zimní tipy na výlety. A pozveme vás i do divadla.

Kam zajít?

10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
17:30 / Vlastníci /  Kino Metropol
18:30 / Pěstujeme chilli od A do Z / Divadlo na cucky
19:00 / Tlustý prase / Moravské divadlo
19:00 / Filip Teller: Cikánský boxer / Mozarteum

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví fotbalista Petr Janečka (*1957), herec Moravského divadla Tomáš Krejčí (*1986) a finská reprezentantka v orientačním běhu Minna Kauppi (*1982).

Svátek má Kateřina

Vánoční trhy v pátek oficiálně začaly, stromeček svítí a náměstím voní punč. Funguje i oblíbené kluziště na Dolním náměstí. To je v provozu od deseti do deseti a bruslí se na něm zcela zdarma. 

Jako každý rok, i letos pro vás chystáme oblíbené zimní tipy na výlety. Vybrali jsme opravdu zajímavé lokace, kam se vypravit. Věříme, že mnohé z vás inspirujeme. Článek vyjde odpoledne.

Pokud dnes toužíte po kultuře, máme pro vás dva tipy.

V Moravském divadle hrají komedii Tlustý prase. Ta má mnohem vyšší ambice, než jen rozesmávat divadelní sály. Příběh tlusté Heleny a štíhlého Toma, jejího kolegy z práce, začíná jako klasická romantická pohádka pro dospělé, jakých se na nás z televize valí dnes a denně desítky. Tenhle americký sen ovšem vezme za své ve chvíli, kdy se na scéně začne, společně s ústřední dvojicí, objevovat také notná dávka pokrytectví, zákeřnosti, předsudků a bezcitnosti... 

Do sálu Mozarteum v Arcidiecézním muzeu pro změnu můžete zajít na inscenaci Cikánský boxer. Toto monodrama vychází ze skutečného příběhu boxerské hvězdy Johanna Trollmanna, zvaného "Rukeli". Ten se stal roku 1933 mistrem Německa v polotěžké váze. Titul mu však byl později kvůli jeho romskému původu odebrán. Svůj poslední zápas Johann Trollmann absolvoval jako karikatura "árijského" boxera s odbarvenými blond vlasy a napudrovaným obličejem. V roce 1943 byl zavražděn v koncentračním táboře Neuengamme. Jediným protagonistou je Filip Teller.

A jeden tip závěrem. Pokud už řešíte vánoční dárky, zkuste se podívat do našeho Přehledu dárkových poukazů. Najdete tam opravdu zajímavé vouchery na služby či zážitky, kterými vaše blízké určitě potěšíte.

Přejeme vám úspěšný týden!