Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 7.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Tenkrát v Hollywoodu, Yesterday, výstavy i barokní koncert

Tipy a názory

19.8.2019

Lenka Šimková

Víkend utekl jako voda a před námi je opět podělí! Co všechno začátek nového týdne přinese? Podívejte se na náš pravidelný přehled denních tipů..

Dnes v pravé poledne se rodina, přátelé i veřejnost v kostele Neposkvrněného Početí panny Marie rozloučí s Milanem Langerem. Milan Langer, přestože na vozíčku, se rozhodl pro pouť do Santiaga de Compostela. Z Olomouce vyrazil na jarní slunovrat 21. března. Na cestě měl být se skupinou průvodců dvě stě dnů. Před sebou měli 3500 kilometrů. Jeho cesta, na které oslavil šedesátiny, skončila ve francouzském městě Rodez. Zemřel na následky vyčerpání a dehydratace. Více zde →

Narozeniny dnes slaví bývalý americký prezident Bill Clinton (*1946), anglický hudebník a člen skupiny Queen John Deacon (*1951) a americký herec Matthew Perry (*1969).

Svátek má Ludvík

Pokud máte rádi písničky skupiny Beatles (a taky filmové komedie), tak můžete zkusit zajít už ve 14:00 do kina Metropol na novinku Yesterday. Ta vypráví o neúspěšném kytaristovi, který chce pověsit kytaru na hřebík, ale pak přijde zásadní změna. Ze dne na den se stane jediným člověkem na zemi, který si pamatuje písničky skupiny Beatles a rozhodne se toho pořádně využít. Jestli je to dobrý nápad zjistíte v kině.

Žhavou novinkou v kinech je pak již devátý film kultovního režiséra Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu, který je inspirovaný skutečnými událostmi šedesátých let, především pak vraždou herečky Sharon Tate, tehdejší manželky Romana Polanského. V hlavních rolích se představí Leonardo DiCaprio, Brad Pitt a Margot Robbie. Do Metropolu můžete zajít v 17:00, v Premiere Cinemas máte dnes na výběr hned z pěti projekcí.

Také dnes pokračuje již 22. ročník olomouckého hudebního festivalu BAROKO 2019. Od 20:00 tak uslyšíte ve freskovém sále ZŠ Komenium souborné novodobé provedení klavírních trií z Kroměřížského archivu. Představí se Petra Matějová (kladívkový klavír), Veronika Manová (housle) a Libor Mašek (violoncello). Vstupenky na koncert za 290 korun koupíte tady, studenti a senioři zaplatí o stovku méně.

Samozřejmě můžete navštívit i jednu z mnoha výstav, které se v Olomouci konají. Kompletní přehled aktuálních expozic naleznete i s podrobnými informacemi v našem Kalendáři akcí →

Hezké pondělí!