Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 10 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Svěcený a Vivaldi i Divoké včely

DNEŠEK

16.8.2022

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

Kam zajít?

20:00 / Jaroslav Svěcený: Vivaldi Gala / Konvikt
20:00 / Petr Konečný / Olodvorek
20:30 / Divoké včely / Letní kino

Narozeniny dnes slaví zpěvák a pianista Richard Pogoda (*1944), dále hokejista Radek Ťoupal (*1966), písničkář Xindl X (*1979) a americká zpěvačka Madonna (1958).

Svátek má Jáchym

Na parkánu Konviktu pokračuje i dnes večer Olomoucké "nejen" shakespearovské léto. Tentokrát to nebude o divadlu a těšit se můžete na speciálního hosta. Od 20 hodin zde totiž vystoupí známý houslový virtuos Jaroslav Svěcený. Těšit se můžete na Vilaldiho Čtvero ročních období a další světoznámé skladby. Spolu s Jeroslavem Svěceným vystoupí komorní orchestr Virtuosi Pragenses a vstupenky můžete zakoupit online nebo na místě.

Hudba bude znít také na Olodvorku na Dolním náměstí, kde vystoupí osobitý písničkář Petr Konečný, který sám o sobě říká: "Jsem písničkář v důchodu, který svou vlastní tvorbou balancuje inspirací někde mezi Petrem Hapkou a Závišem." Jeho autorskou tvorbu si zde můžete poslechnout od 20 hodin.

A pokračují také projekce v Letním kině. Tentokrát je na programu český snímek Divoké včely. Film natočil v roce 2001 debutující režisér Bohdan Sláma podle vlastního scénáře. Je sérií tragikomických výjevů odehrávajících se v mikrosvětě zapadlé vesnice na severu Moravy a syrově popisuje zdejší nudu, bezvýchodnost, nezaměstnanost a závislost na alkoholu a hracích automatech.. Začátek promítání je v plánu ve 20:30.

Hezké úterý!