Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Střevo Tour, Manželství v kostce, Zlo s lidskou tváří i koncert v rozhlase

Tipy a názory

19.6.2019

Lenka Šimková

Jsme v polovině týdne. Středa v Olomouci nabídne spoustu kulturních zážitků. Podívejte se společně s námi, na co všechno můžete zajít...

KAM ZAJÍT?

10:00 / S knížkou do života / Knihovna města Olomouce (Neředín)
10:00 / Střevo Tour / Galerie Šantovka
17:00 / Po stopách předků / Vědecká knihovna
17:30 / Zlo s lidskou tváří / kino Metropol
19:00 / Boží mlýny / Moravské divadlo
19:00 / Boj o přežití: P.E.S.CH.O! / Divadlo Tramtarie
19:00 / Premier Stratagème / Divadlo na cucky
19:00 / Manželství v kostce / Divadlo na Šantovce
19:00 / Večer s tóny bubnů a sochami / Pevnost poznání
19:00 / Koncert - Eliška Lajdová & Ondra Mucha / Letní kino
20:00 / Neviditelné / kino Metropol
20:00 / I Love You Honey Bunny / Český rozhlas Olomouc

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví bývalý český prezident Václav Klaus (*1941), topmodelka Veronika Vařeková (*1977) a hokejista Tomáš Divíšek (*1979).

Svátek má Leoš

Dnes už od 10:00 pořádá Knihovna města Olomouce další schůzku nad knihami pro rodiče a děti do 6 let. Tentokrát je sraz na pobočce v Neředíně a v rámci Dobrodružství v knihovně nebude chybět nabídka nových knih a krátký program pro děti. Až do 17:00 pak bude v Galerii Šantovka probíhat preventivní akce Fakultní nemocnice Olomouc s názvem Střevo Tour. Můžete si zde projít dvanáctimetrovou maketou střeva a podívat se, jak vypadá uvnitř. Uvidíte nejen zdravou sliznici, ale také choroby, které nejdelší úsek trávicí trubice nejčastěji postihují. V 17:00 pak můžete zajít do Vědecké knihovny na přednášku Po stopách předků. Dozvíte se, jak vypátrat své předky, různé informace o nich a spoustu dalších věcí z oblasti genealogie. Vstup je zdarma. To kino Metropol láká odpoledne na příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Zlo s lidskou tváří uvidíte v 17:30 a vstupenky koupíte tady.

Večer nebude nouze ani o divadelní představení. Moravské divadlo uvede v 19:00 působivý román o tragickém osudu jedné sedlácké rodiny, kterou zničila křivá přísaha jednoho z jejích členů. Děj příběhu je zasazen do prostředí hanáckého regionu a podpořen dvanácti písněmi Jarka Nohavici. Vstupenky na Boží mlýny koupíte tady. Ve stejný čas můžete zajít do Divadla na Šantovce na komedii Manželství v kostce, ve které se představí Oldřich Navrátil a Zuzana Kronerová. Vstupenky koupíte tady. Divadlo Tramtarie pak láká na drama z blízké budoucnosti. Boj o přežití: P.E.S.CH.O! se zabývá aktuálním celospolečenským tématem nedostatku vody a děj příběhu je zasazen do roku 2055, kdy na Zemi voda kompletně došla a nahradí ji želatina.. Vstupenky ještě jsou a koupíte je tady. A Divadlo na cucky uvede v rámci festivalu Tanec Praha v Olomouci představení Premier Stratagème. Uvidíte jej od 19:00 a inscenace vám prozradí, jak své obyčejné životy proměnit v atraktivní podívanou, velkolepou show. Vstupenky si rezervujte tady.

A několik tipů máme i pro milovníky hudby. Od 19:00 můžete zajít do areálu Letního kina - klidu v ruchu na koncert Elišky Lajdové, talentované zpěvačky a hudebnice doprovázející se na kytaru a ukulele. Tentokrát vystoupí společně s Ondrou Muchou, který zahraje na cajon. Vstupné je dobrovolné. A na druhý koncert se můžete těšit už ve 20:00 ve Velkém studiu Českého rozhlasu, kde proběhne poslední předprázdninová koncertní středa. Tentokrát vystoupí skupina I Love You Honey Bunny, která letos zahraje také na na Rock for People, Colours of Ostrava nebo budapešťském Szigetu.

Užijte si středu!