Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Speak-Dating, Erupce lásky a Dokud nás lež nerozdělí

Tipy a názory

26.9.2022

Lenka Šťastná

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Podívejte se, co všechno začátek nového týdne v Olomouci přinese..

Kam zajít?

15:00 / Speak-Dating / Horní náměstí
17:00 / Indián / kino Metropol
17:30 / Ukázková hodina Tai chi / ZŠ Hálkova
19:00 / Dokud nás lež nerozdělí / Moravské divadlo
19:00 / Erupce lásky / kino Metropol
19:00 / Cabaret / Divadlo na Šantovce
19:00 / Nhung Company: Homeland / Divadlo na cucky
20:00 / Kino PL: Tichá země / Telegraph

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

Už dnes odpoledne si můžete cestou z práce procvičit své jazykové znalosti nebo vyzkoušet zcela nový cizí jazyk! Stačí, když zajdete na Horní náměstí, kde bude od 15:00 do 18:00 probíhat Speak–Dating. Po celou dobu budou na náměstí lektoři, se kterými si každý bude moci popovídat v jejich rodné řeči či se naučit pár nových frází. Na výběr bude celkem osmnáct jazyků a součástí odpoledne bude i doprovodný program zahrnující jazykový kvíz či dětský koutek pro nejmenší. Více zde →

Večer můžete zajít třeba do divadla. To Moravské Moravské uvede v 19 hodin komedii Dokud nás lež nerozdělí. V příběhu vystupují všehovšudy čtyři postavy - manželský pár a ženichovi rodiče. Během komedie se diváci zajisté pobaví a kromě jiného se přesvědčí i o tom, že maminka má vždycky pravdu. ;)

V Divadle na cucky pak ve stejný čas můžete vidět vícejazyčnou inscenaci propojující multimédia, poezii a fyzické divadlo. Nová inscenace Homeland mezinárodního souboru Nhung Company se tělesně i poeticky noří do hlubin identity a zkoumá, co konkrétně utváří lidský život - tvůj život, můj život, životy nás všech - a kým se v průběhu naší dlouhé cesty od narození ke smrti můžeme stát.

Kino Metropol dnes v 19 hodin láká na americko-kanadský dokumentární film Erupce lásky v rámci cyklu AFOkino. Jedná se o neuvěřitelný skutečný příběh o lásce dvou vulkanologů k sopkám i k sobě. "Vulkanologové Katia a Maurice Krafftovi se rozhodli, že nebudou mít děti a že tempo jejich života určí rytmus země. A když se planeta někde probudí, sednou na letadlo a zamíří to zdokumentovat z naprosto nepochopitelné blízkosti, která bere dech. On víc riskuje a zajímá ho spektákl přírody, ona je víc soustředěná na detail. Jaká však byla pravděpodobnost, že se najdou dva stejně posedlí vulkanologové a zamilují se do sebe?"

Hezké pondělí!