Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: konec vyhrazených nákupů pro seniory, Sigma ve fanzóně i objevování nových gastro zážitků

Tipy a názory

26.5.2020

Lenka Šimková

Krásné úterý! Střídání sluníčka a deště v posledních dnech připomíná spíše aprílové počasí, než konec května a my musíme doufat, že se brzy umoudří. :) A co nás dnes čeká? Potěšíme milovníky Sigmy i dobrého jídla a také se dnešním dnem mění další z vládních opatření...

Narozeniny dnes slaví filmový a televizní herec Martin Zounar (*1967), operní pěvkyně, mezzosopranistka Magdalena Kožená (*1973), britská herečka Helena Bonham Carter (*1966) a americký rockový zpěvák Lenny Kravitz (*1964).

Svátek má Filip

Počínaje dnešním dnem se vláda rozhodla zrušit nákupní dobu vyhrazenou pro seniory, která platila od poloviny března, a během které směly do obchodů s potravinami v době od 8:00 do 10:00 pouze osoby starší 65 let. Toto opatření mělo ochránit seniory jako hlavní rizikovou skupinu před nákazou nemocí covid-19. Skvělá zpráva se pak týká všech kadeřníků, neboť od dnešního dne nemusejí při práci nosit ochranný štít, postačí jim klasická rouška, kterou by si dle doporučení vlády měli měnit alespoň každé dvě hodiny. A přichází i další novinky v povinném nošení roušek. Ty od dnešního dne nemusí mít zaměstnanci, kteří pracují na jednom místě a mají mezi sebou zachovány dostatečné rozestupy, dále plavčíci, trenéři, instruktoři u bazénů a řidiči dopravy - za předpokladu, že nejsou v kontaktu s cestujícími při jejich odbavení.

Pokud se vám už zajídá domácí vaření a přemýšlíte, kam po obnovení provozu restaurací zajít na něco dobrého, tak můžete vyzkoušet třeba nové Bistro Helen v Galerii Šantovka. To právě dnes zahajuje svůj provoz a najdete jej ve 2. patře galerie, hned vedle Lobsteru (na místě bývalé Atmosphere Restaurant). Čekají vás snídaně, obědy, svačiny, zákusky, lahodná káva, čaje i víno. Zkrátka každý si vybere to své. ;-)

A po dlouhé době potěšíme také milovníky fotbalu a fanoušky olomoucké Sigmy. Tu dnes čeká ligový restart proti Slovácku. Zápas odstartuje v 18:00 v Uherském Hradišti a kvůli vládním opatřením se bude hrát bez diváků. Klub však pro fanoušky připravil alespoň malou náhradu, jak si zápas budou moci užít. Na parkovišti u Galerie Šantovka bude připravena Fanzóna, ve které fanoušci budou moci zhlédnout všechny nadcházející ligové i pohárové zápasy na velkoplošné obrazovce. Vstup do fanzóny je zdarma, ovšem s ohledem na dodržení stanoveného limitu osob na jednom místě bude nutné zakoupit si vstupenku předem. Součástí fanzóny bude i bohatá nabídka občerstvení, kterou zajistí stánek Maso v housce. Alkoholické i nealkoholické nápoje pak budou fanouškům podávány v sigmáckých kelímcích, na které jsou zvyklí ze zápasů na Andrově stadionu.

Hezké úterý!