Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 12.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Sigma proti Lyonu, Kolbaba a divy Islandu, Anna Karenina i Langmajer s Gondíkovou

Tipy a názory

20.2.2019

Lenka Šimková

A jsme v polovině týdne. Jaká bude středa v Olomouci? Rozhodně plná akcí. Navštívit můžete charitativní fotbalový zápas, cestopisnou přednášku Jirky Kolbaby nebo si zajděte třeba do divadla. Ale bude toho mnohem víc, podívejte se..

KAM ZAJÍT?

07:00 / Daruj krev s rektorem / FN Olomouc
16:00 / SK Sigma Olomouc U19 - Olympique Lyon U19 / Andrův stadion
16:45 / Miroslav Mašláň / Periodická tabulka prvků / Filozofická fakulta UP
17:00 / Arcidiecézní charita Olomouc na Haiti roku 2018 / Radeckého sál VMO
18:00 / Abonmá – B2 "Dobrý večer s hudbou" / Evangelický kostel
18:00 / Jiří Kolbaba - Sedm divů Islandu / kino Metropol
19:00 / Anna Karenina / Divadlo Tramtarie
19:00 / Petr Soukup / Divadlo na cucky
19:00 / Ani za milion / Divadlo na Šantovce
19:30 / Pastiche Filmz: And the Oscar goes to... / Umělecké centrum UP
20:00 / Večer ve stylu 60. let s písněmi Marty Kubišové / Nabalkoně

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví rockový zpěvák, skladatel, textař a kytarista Robert Kodym (*1967), módní návrhářka Blanka Matragi (*1953), atlet Jakub Holuša (*1988), modelka Cindy Crawford (*1966) a zpěvačka Rihanna (*1988).

Svátek má Oldřich

Možná jste už zaregistrovali, že právě probíhá Akademický týden Univerzity Palackého v Olomouci, který připomíná znovuobnovení Univerzity Palackého v Olomouci v roce 1946. V rámci tohoto týdne se koná spousta zajímavých akcí, během dopoledne tak například můžete jít darovat krev do Fakultní nemocnice. Od 16:00 sehrají mladíci SK Sigma Olomouc U19 v rámci vyřazovacího kola UEFA Youth League utkání proti Olympique Lyon U19. To bude mít charitativní podtext, jelikož veškerý výdělek ze zakoupených vstupenek bude věnován malému Patrikovi, který trpí spinální svalovou atrofií I. typu. Přijďte tedy oslavit svátek fotbalu a zároveň podpořit dobrou věc! Jestli se ale rozhodnete zápas vynechat, tak můžete v 16:45 zajít na další přednášku z cyklu Přesahy na Filozofické fakultě, tentokrát s Miroslavem Mašláněm na téma Periodická tabulka prvků. Další zajímavá přednáška se koná také v 17:00 v Radeckého sále Vlastivědného muzea, poslechnout si můžete o práci Arcidiecézní charity Olomouc na Haiti roku 2018.

Kino Metropol dnes pořádá jednu z oblíbených cestopisných přednášek známého českého cestovatele Jirky Kolbaby. Ten divákům od 18:00 prozradí všech sedm divů Islandu, ale jen těm šťastlivcům, kteří již mají koupenou vstupenku, je totiž vyprodáno. V Divadle na cucky se pak o hodinu později můžete těšit na autorské čtení českého básníka Pera Soukupa. Čtení bude i s hudebním doprovodem, vstup je 150 korun a místa můžete rezervovat zde. Jestli ale máte chuť večer strávit na některém z divadelních představení, tak můžete zajít v 19:00 třeba do Divadla na Šantovce na komedii Ani za milion!, ve které se představí Adéla Gondíková a Jiří Langmajer. Hru napsalo Olomouci dobře známé duo Roman Vencl a Michaela Doleželová, kteří originálně dokazují, že i když ve hře vystupuje jen jeden muž a jedna žena, nemusí se zápletka točit jen kolem partnerských vztahů. Vstupenky ještě jsou a seženete je tady. Tramtarie zve ve stejný čas na Annu Kareninu, kde v hlavní roli září skvělá Jana Posníková. Bohužel je však dnešní představení již vyprodané, ale vstupenky si můžete včas zajistit na březnovou reprízu. A zajímavý večerní program chystá také kabaretní scéna Nabalkoně, kde vás čekají nezapomenutelné melodie Marty Kubišové v podaní Radky Duškové. Večer ve stylu šedesátých let začíná ve 20:00.

Krásnou středu!