Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Rozlomená doba, festival duchovní hudby, Pavla Tomicová i Ben Poole Band

Tipy a názory

20.9.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Čtvrtek v Olomouci bude velmi bohatý na kulturu. A to především na koncerty, divadelní představení, začne i jeden významný festival. A to není zdaleka všechno...

Ben Poole Band

Svátek dnes slaví Oleg. Jestli znáte někoho z 415 nositelů tohoto jména u nás v republice, nezapomeňte mu popřát vše nejlepší! :)

Kostel Panny Marie Sněžné bude v 17:00 hostit velmi zajímavý koncert. Slavnostní koncert krakovské filharmonie pod taktovkou legendy světové hudební scény Krzysztofa Pendereckého bude zahajovacím koncertem jubilejního 25. ročníku Podzimního festivalu duchovní hudby. Krzysztof Penderecki uvede společně s filharmonií, smíšeným a chlapeckým sborem svou světoznámou skladbu Credo, za níž obdržel v roce 2001 Cenu Grammy za nejlepší sborové dílo. Oslaví tak své pětaosmdesáté narozeniny. Součástí vstupenky je i neveřejná vernisáž velkolepé výstavy Rozlomená doba 1908-1928 v Muzeu moderního umění v 19:00. Výstava se zaměří na zdroje a projevy dramatické proměny umění v období zahrnujícím závěrečné desetiletí Rakouska-Uherska a úvodní desetiletí nástupnických států. Veřejnosti přístupná bude od 21. září, vstup je 100 korun.

Explozivní story o mistrovství světa, o zvedání trakařů i prvních lásek - přesně to je Koule, kterou uvede Divadlo na Šantovce v 19:00. Tragikomický příběh těžké atletky Mileny v podání Pavly Tomicové diváky určitě nadchne... Vstup je 700 korun a lístky koupíte tady.

A líbit se vám bude i v Divadle Tramtarie. Na programu je od 19:00 nekompromisní, provokativní, trochu nahořklá komedie s názvem Sex zadarmo nedostaneš. Jindřichovi je pětatřicet, a když se s ním rozejde jeho poslední přítelkyně, uvědomí si, že už žádný další vztah nechce. Nikdy. Jak se ale vypořádat s absencí sexu v životě svobodného muže? Jednoduše, bude si za sex platit... Ale pozor - jestli nemáte lístky, máte smůlu. Jak už to u této komedie bývá, je vyprodaná. Tady můžete sledovat, kdy jsou ještě volné vstupenky.

Moravské divadlo zve od 19:00 na severské drama o tom, že roztomilá oslava kulatých narozenin v kruhu rodiny nemusí skončit jen kocovinou. Idylický život dobře postavené dánské rodiny se může během jednoho narozeninového proslovu změnit v noční můru, ze které se nelze probudit. To je Rodinná slavnost, na kterou koupíte lístky tady.

Zajít můžete také do Nové Akropolis, kde je v 19:00 na programu film a přednáška Marcus Aurelius. Vstup je 90 korun.

Bounty Rock Cafe nabídne skvělý koncert. Ve 20:00 se tu představí britští Ben Poole Band. Ben Poole je devětadvacetiletý nadějný kytarista, zpěvák a skladatel, jehož blues je prošpikováno tvrdým drsným rockovým přístupem a korunováno virtuózní kytarovou technikou. Podle recenzentů je jeden z nejlepších, jaký se v Evropě v posledních letech objevil. Vstup je 399 korun.

Dnes naposled v letošním roce se promítá na Korunní pevnůstce v rámci Biografu pod hvězdami. "Nejlepší bodyguard na světě dostane nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby se včas dostavili k soudnímu řízení, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si možná až příliš lezou na nervy." Ryan Raynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman či Salma Hayek vás vezmou na krkolomnou jízdu Londýnem a Amsterdamem ve filmu Zabiják a Bodyguard. Začátek promítání je ve 20:15. Vstupné 70 Kč.

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v Kalendáři.

Hezký čtvrtek!

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová
Reklama

RETROBAZAR a České dřevěné hračky

Katalog firem » Obchod » Hračky

RETRO BAZÁREK prodejna s novým i použitým zbožím. Prodáváme: - Nové originální dřevěné hračky české výroby s atestem. - Nové i použité plastikové modely železnice, aut, m...