Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 4.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Psí láska i Herci ve vlnách

Tipy a názory

10.11.2020

Lenka Šimková

Úterý je tady! Podívejte se, čím si dnešní den můžete zpříjemnit... ;-)

Narozeniny dnes slaví olomoucký herec a moderátor Marek Zahradníček, dále fotbalista Patrik Berger (*1973), bývalá první dáma Livia Klausová (*1943), americká herečka Ellen Pompeo (*1969) a jamajský atlet Nesta Carter (*1985).

Už v 17 hodin můžete "navštívit" přednášku profesora Daniela, která vás seznámí s italským malířem a architektem Giottem di Bondone, který zapůsobil na celoevropské vrcholně gotické malířství. Online přednášku Muzea umění můžete sledovat zde →

Od 19 hodin se pak můžete těšit na nový projekt Herci ve vlnách. Členové činohry Moravského divadla Olomouc spojí síly se zaměstnanci Českého rozhlasu Olomouc při natáčení rozhlasové hry Když kultura mlčí. Jak natáčení probíhá? Kdo je vlastně režisérem? Kdo má ve studiu nasazené sluneční brýle? Co všechno se skrývá v hereččině výstřihu? Kdo nechápe, co je umění? A jaká je pravá identita tajemného Bifiho? To vše a mnohem víc zjistíte v pilotním díle nového projektu, který uvidíte na YouTube kanálu Moravského divadla a Facebooku Moravského divadla a Českého rozhlasu.

Pokud vám chybí divadelní představení jako takové, tak si můžete pustit něco z obsáhlého online archivu Divadla Tramtarie. Kupte si online lístek a podívejte se na jednu z online inscenací, které již nejsou zařazeny do stálého repertoáru divadla. V nabídce je divadelní adaptace jednoho z nejkouzelnějších děl české literatury, slavné poemy Františka Hrubína Romance pro křídlovku, dále strhující milostné drama Anna Karenina, novela Stařec a moře, Čapkova Válka s MlokyBoj o přežití: P.E.S.CH.O! i také velký divácký megahit Láska za koronu. A co nevidět se můžete těšit i na obnovenou premiéru inscenace Madisonské cesty, kterou se divadlo chystá uvést 23. listopadu online.

A kino Metropol má ve 20:30 na online programu dokumentární film Psí láska, který mapuje přípravu české chovatelky huskyů Jany Henychové, která se rozhodla zdolat náročný závod psích spřežení ve vzdálené Švédské zimní krajině. Po projekci bude následovat debata s hlavní protagonistkou filmu Janou Henychovou.

Hezké úterý!