Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Případ mrtvého nebožtíka, Velká Británie i exkluzivní Impression

Tipy a názory

16.1.2020

Lenka Šimková

Čtvrtek je tady! A přinese nejen zajímavé přednášky a divadelní představení, ale také filmovou premiéru jedné české komedie, která se natáčela v létě v Olomouci. Podívejte se...

KAM ZAJÍT?

16:30 / Velká Británie – Včera, dnes, zítra / Knihovna města Olomouce (Jungmannova)
17:00 / Na kus řeči o dětské řeči / Art Rubikon
17:30 a 19:30 / Případ mrtvého nebožtíka / Premiere Cinemas
18:00 / Studio SEN – Byla jsi na Marsu? / Divadlo na cucky
19:00 / Štěstí podle Buddhy / Nová Akropolis
19:00 / Impression / Muzeum umění
19:00 / Cílová rovinka Nikiho Laudy / Divadlo Tramtarie

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví český astronom Jiří Borovička (*1964), anglická modelka Kate Moss (*1974), britský hudebník Fatboy Slim (*1963) a indický herec Kabir Bedi (*1946), představitel Sandokana.

Svátek má Ctirad

Knihovna města Olomouce chystá na dnešních 16:30 besedu s názvem Velká Británie - včera, dnes, zítra, na které se seznámíte s aktuálním vývojem chystané brexitové dohody. Tématem vás provede Miroslav Krša z Eurocentra v Olomouci a upozorňujeme, že beseda proběhne na pobočce knihovny v ulici Jungmannova. V centru Art Rubikon pak proběhne od 17:00 beseda Na kus řeči o dětské řeči, na které jsou vítáni rodiče, prarodiče a všichni, koho zajímá, jak rozvíjet řeč dětí. Vstupné je 80 korun, místa si můžete rezervovat tady.

Do kin dnešním dnem vstupuje nová česká komedie Případ mrtvého nebožtíka, který je parodií na tuzemské i zahraniční kriminálky. Film se natáčel v létě převážně v Olomouci, kde proměnil rektorát na policejní ředitelství. Dále se točilo v prostorách Konviktu, Norské a Fischerovy ulici nebo v činžáku naproti hotelu Palác na třídě 1. máje. Takže pokud se chcete po práci trochu odreagovat a pobavit se, tak můžete zajít do Premiere Cinemas v Šantovce, kde si film vychutnáte v 17:30 nebo v 19:30. Na upoutávku se podívejte tady →

Dnes večer nebude nouze ani o divadelní představení. Už v 18:00 můžete zajít do Divadla na cucky, které uvede inscenaci Dramatického studia SEN s názvem Byla jsi na Marsu?. Místa za 100 korun můžete rezervovat zde. O hodinu později uvede francouzská choreografka a animátorka Marie Gourdain exkluzivní autorskou premiéru Impression, a to v olomouckém Muzeu moderního umění, přímo ve výstavě grafiky Art & Print / Post.Print. Pokud nestihnete dnešní premiéru této vizuální a taneční kompozice pro dvě tanečnice s živým doprovodem hudebníka, můžete zajít na některou z repríz. A v Divadle Tramtarie uvidíte také dnes Cílovou rovinku Nikiho Laudy. Příběh jednoho z legendárních jezdců Formule 1 začíná v 19:00 a vstupenky koupíte tady.

Hezký čtvrtek!