Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 15.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Přelet nad kukaččím hnízdem, varhanní koncert i pouť do Santiaga

Dnešek

11.9.2023

Lenka Šťastná

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Podívejte se, co všechno přinese začátek nového týdne v Olomouci.. ;)

Kam zajít?

17:00 / Santiago / Červený kostel
19:00 / Přelet nad kukaččím hnízdem / Moravské divadlo
19:00 / Za dveřmi kanceláří / kino Metropol
19:00 / Hudba pro čtyři ruce a čtyři nohy / Katedrála sv. Václava
20:00 / FAMU Four / Telegraph

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

Už dnes odpoledne se můžete v Červeném kostele vydat společně s cestovatelem Vlastimilem Potočným na dlouhou cestu do Santiaga. Během cestovatelské přednášky vám povypráví o tom, jak se vydal ze srdce Evropy, pěšky, až do Santiaga de Compostella. To vše jen na svých nohách za 140 dní. Začátek přednášky je v 17 hodin a vstup je zdarma. 

Moravské divadlo včera s velkým úspěchem slavnostně zahájilo novou sezonu a tak se už dnes od 19 hodin můžete těšit na inscenaci Přelet nad kukaččím hnízdem. Přijďte se podívat, jak se činohře Moravského divadla podařilo zpracovat příběh amerického spisovatele Kena Keseyho, který většina z nás zná z filmového zpracování Miloše Formana...

O divadelní zážitek nebude nouze ani v kině Metropol, které od 19 hodin zve na komedii Za dveřmi kanceláří. "Stárnoucí novinář, který má dostat padáka. Slavný režisér, jemuž došly nápady. Úspěšný právník a jeho dominantní matka. Příliš těžký žokej, pod nímž umřel dostihový kůň, nebo depresivní krasobruslař, který na olympiádě sedmkrát spadl..." Čeká vás zkrátka šest komediálních příběhů s Terezou Kostkovou, Alešem Hámou, Václavem Koptou a dalšími herci, přičemž osudy jednotlivých hrdinů jsou navzájem propojeny.

A pokračuje také Mezinárodní varhanní festival, který tentokrát zve na večerní koncert do Katedrály sv. Václava. Od 19 hodin vás zde čeká Hudba pro čtyři ruce a čtyři nohy - unikátní koncert pro dvoje varhany a dva varhaníky. A díky tomu, že se koncert uskuteční v Katedrále sv. Václava, tak půjde o symbolické poděkování za to, že právě olomoucký "dóm" poskytl hlavní zázemí varhannímu festivalu v době rekonstrukce svatomořických varhan. ;)

Hezké pondělí!