Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 13.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Přehled koupališť, Hell Fest i kino naslepo

Tipy a názory

15.7.2020

Jan Procházka

Dnes je středa. Jaká v Olomouci bude?

Narozeniny dnes slaví tenista Pavel Vízner (*1970), kytarový virtuóz Joe Satriani (*1956), mexická herečka Leticia Calderon (*1968) a slovenská sjezdová lyžařka Veronika Velez-Zuzulová (*1984)

Svátek má Jindřich

Udělali jsme si v redakci pěkné pondělí a vyrazili na výlet. Objeli jsme nejrůznější koupaliště v okolí Olomouce a zjišťovali, jak to tam vypadá. Různých přehledů staršího data sice koluje internetem spousta, když jsme ale dorazili na místo, kde je podle deset let starého článku krásná písečná pláž a my našli jen bahnitý zarostlý rybník, bylo nám jasné, že tenhle náš výlet oceníte, protože díky nám nevyrazíte někam, kde by vás čekalo jen zklamání. Přehledný článek vychází právě dnes.

Metropol dnes má na programu překvapení. Populární formát Kino naslepo znamená, že nevíte, na co jdete. Možná vás to překvapí mile, možná ne. Ale taková už překvapení bývají. Ať už krimi, thriller, horor, komedie nebo drama - filmy mají být především zábava. "Chvilku napětí před neznámým filmem vystřídá příjemný zážitek a zcela nová zkušenost. Filmy do kina naslepo pro Vás vybíráme s citem a radostí," lákají pořadatelé. Jako divák ale máte právo veta. Pokud se vám film nezamlouvá, můžete do čtvrt hodiny opustit sál. Vstupné dostanete zpátky.

"Představte si, že na Matějské pouti vjedete do strašidelného zámku a do klína vám tam spadne nepříjemně skutečná useknutá hlava. Nemůžete ani mluvit, ovšem nikoho jiného to nevzrušuje, protože useknutá hlava ke strašidelnému zámku tak nějak patří. Přesně tak se cítí hrdinové hororu Hell Fest: Park hrůzy. Sériový zabiják v masce si totiž z celého lunaparku Hell Fest udělal dokonalé maskování a svoje vlastní smrtonosné hřiště..." Tak zní anotace k hororu Hell Fest: Park hrůzy. Vychutnat si ho můžete dnes večer v autokině u Šantovky.

A ještě jeden hudební tip. V Centru pohybu v Sokolské ulici pokračuje Olomoucké kulturní léto. Pod širým nebem tam dnes vystoupí folkový písničkář Nosláva. Akce se koná za každého počasí.