Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Pláč svatého Šebestiána, beseda s Jařabem i AFOkino

Tipy a názory

19.11.2019

Lenka Šimková

Před námi je další pracovní den! Co přinese úterý v Olomouci? Málo toho nebude. Na své si přijdou filmoví i divadelní fanoušci, chystají se zajímavé besedy a nechybí ani akce pro děti. Podívejte se, co všechno se dnes koná...

KAM ZAJÍT?

10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
14:00 / Na kole bezpečně / Centrum Semafor
16:00 / Ateliér 6+ | Kouzlo tisku / Muzeum umění
16:00 / Herní odpoledne #9 / Knihovna města Olomouce
17:00 / Michal Macháček – Gustáv Husák / Vědecká knihovna
17:30 / Ženská na vrcholu / kino Metropol
18:00 / Beseda s Josefem Jařabem – Setkání s literaturou živě / Český rozhlas Olomouc
19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
19:00 / The Beatles Celebration / Moravské divadlo
19:00 / Pláč svatého Šebestiána / Divadlo na cucky
19:00 / Mama Brasil / Arcidiecézní muzeum
20:00 / AFOKINO: Aquarela / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví zpěvačka Petra Janů (*1952), hokejista Petr Sýkora (*1976), americký módní návrhář Calvin Klein (*1942) a americké herečky Meg Ryan (*1961) a Jodie Foster (*1962).

Svátek má Alžběta

Muzeum umění láká od 16:00 na workshop pro děti od 6 let v doprovodu dospělé osoby s názvem Ateliér 6+. Tentokrát čeká na děti kouzlo tisku a dozví se, v čem spočívá základní princip grafiky, a během tvoření si také vyzkouší nejrůznější experimenty s tiskem. To Knihovna města Olomouce zve ve stejný čas na další Herní odpoledne. Užijte si zábavu pomocí pohybového ovládání se studiovou střílečkou The Shoot nebo se sadou sportů Sports Champions. 

Vědecká knihovna chystá v 17:00 besedu s historikem Michalem Macháčkem k 30. výročí sametové revoluce. Macháček přiblíží postavu posledního komunistického prezidenta Československa Gustáva Husáka a jeho roli v listopadových událostech. Vstup je zdarma. O hodinu později vás pak v budově Českého rozhlasu čeká beseda s emeritním rektorem Univerzity Palackého v Olomouci Josefem Jařabem o jeho knize Rektorská vzpomínání. Na besedu je vstup rovněž zdarma.

Pokud chcete strávit večer v divadle, tak to Moravské láká i dnes od 19:00 na baletní inscenaci The Beatles Celebration. Vstupenky koupíte tady. V Divadle Tramtarie je na programu komedie Sex zadarmo nedostaneš, ale oblíbená inscenace bohužel hlásí vyprodáno. Zajít můžete také do Divadla na cucky, které v 19:00 nabídne projekci historického snímku Pláč svatého Šebestiána, ve kterém se objeví hned několik hereckých tváří, spojených (ať už v minulosti, nebo v současnosti) s Divadlem na cucky. Po projekci proběhne beseda za účasti tvůrců a místa si můžete rezervovat tady.

A v kině Metropol si od 20:00 můžete vychutnat další film z cyklu AFOkino - tentokrát jde o snímek Aquarela, který sytými barvami vykresluje portrét tvořivé i ničivé síly vody ve všech jejích formách a zachycuje důsledky dramatických proměn klimatu. Vstupenky za 100 korun koupíte tady

Hezké úterý!