Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Pidiobři, Tlustý prase i Cílová rovinka Nikiho Laudy

Tipy a názory

10.12.2019

Lenka Šimková

Před námi je úterý! Těšit se můžete na aktuální novinky v divadlech, vánoční koncert, ale také na další AFOkino, které tentokrát přiblíží běžný život čipmanků. A nebude chybět ani akce pro děti. Podívejte se, co všechno se dnes chystá...

KAM ZAJÍT?

10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
10:00 / Vánoční trhy / Horní a Dolní náměstí + Tržnice
14:00 / Stehlík / kino Metropol
14:00 / Na kole bezpečně / Centrum Semafor
16:00 / Ateliér 6+ | Stavitelé chrámů / Arcidiecézní muzeum
17:00 / AFOKINO junior: Pidiobři 3D / kino Metropol
18:00 / Vánoční koncert / Reduta
19:00 / Costa/Wiese & Rrill Bell (Berlín): "Un/natural Fields" / Muzeum umění
19:00 / Tlustý prase / Moravské divadlo
19:00 / Cílová rovinka Nikiho Laudy / Divadlo Tramtarie
20:00 / Vlastníci / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví herečka Miluše Bittnerová (*1977), modelka a Česká Miss 2012 Tereza Chlebovská (*1990) a americký zpěvák a kytarista skupiny Placebo Brian Molko (*1972).

Svátek má Julie

Centrum Semafor láká od 14:00 na další z oblíbených dopravních kurzu, který je tentokrát zaměřen na cyklisty všech věkových kategorií. Kurz Na kole bezpečně! probíhá každé pracovní úterý od 14 do 16 hodin a je zdarma. To Arcidiecézní muzeum láká od 16:00 na workshop pro děti od 6 let v doprovodu dospělé osoby s názvem Ateliér 6+. Tentokrát si děti projdou sklepení muzea a podívají se na jeho kamennou výzdobu. Poté se samy stanou kamenickými mistry a připraví návrhy částí architektury. V kině Metropol si už od 17:00 můžete vychutnat další film z cyklu AFOkino - tentokrát jde o poutavý dokument Pidiobři, který se soustředí na to, jak své okolí vnímá čipmank nebo křeček prériový a s pomocí vysokorychlostních kamer, jež umožňují zpomalení pohybu těchto mrštných hlodavců, nabízí unikátní pohled do jejich světa. Vstupenky za 70 korun koupíte tady.

Dnešní večer můžete strávit třeba v divadle a hned máte na výběr ze dvou nových inscenací. Moravské divadlo uvede v 19:00 komedii Tlustý prase. Příběh tlusté Heleny a štíhlého Toma, jejího kolegy z práce, začíná jako klasická romantická pohádka pro dospělé, ovšem vezme za své ve chvíli, kdy se Tomáš bude muset vyrovnat s předsudky svých přátel. Vstupenky ještě jsou a seženete je tady. Divadlo Tramtarie pak ve stejný čas láká na repertoárovou novinku Cílová rovinka Nikiho Laudy, která vypráví pozoruhodný životní příběh slavného závodníka Formule 1, který byl velkou část své sportovní kariéry považován za nejrychlejšího muže planety. Poslední vstupenky koupíte tady.

Hezké úterý!