Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 3.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Pavarotti, Zpívaná rozjímání i děsiví aligátoři

Tipy a názory

15.7.2019

Lenka Šimková

Víkend je za námi a čeká nás pondělí. Jaké bude v Olomouci? Zajít můžete na tradiční barokní slavnosti a na své si přijdou i filmoví fanoušci.

Narozeniny dnes slaví tenista Pavel Vízner (*1970), mexická herečka Leticia Calderon (*1968) a slovenská sjezdová lyžařka Veronika Velez-Zuzulová (*1984).

Svátek má Jindřich

Dnes můžete od 17:30 zajít do kina Metropol na dokumentární snímek Pavarotti. Čeká vás rozmáchlý i intimní filmový pohled na život, práci a osobu operní legendy Luciana Pavarottiho, který přiblížil operu nejširšímu publiku a z chudého italského chlapce se stal v podstatě mezinárodní hvězdou. Vstupenky za 130 korun koupíte na pokladně kina nebo online.

Také dnešním dnem pokračují Olomoucké barokní slavnosti a od 19:00 tak máte možnost zajít na scénické oratorium Františka Antonína Míči s názvem Zpívaná rozjímání. V první části večera zazní také novodobá premiéra Koncertu pro cembalo Josefa Antonína Štěpána a dobové kázání Pavla Josefa Axlara, zpracované jako melodram. Nebude chybět ani doprovodný program, který od 18:30 zahrnuje welcome drink v podobě výběrových vín a spoustu dalšího. Vstupenky v předprodeji seženete zde, na místě budou k dostání také, ale za výrazně vyšší cenu.

A Premiere Cinemas v Šantovce láká na filmové novinky. Zajít můžete třeba na akční komedii Spolujízda, kde čeká krotkého řidiče Uberu šílená jízda se zákazníkem, ze kterého se vyklube rozezlený policista stopující brutálního vraha. Milovníkům hororů by pak neměl uniknout film Kořist, ve kterém zůstává mladá Haley spolu se svým otcem uvězněna ve sklepě domu na Floridě. Blížící se hurikán výrazně zvýšil hladinu vody a tím rozšířil loviště zdejších aligátorů. A hladina vody ve sklepě stoupá, stejně jako počet nezvaných návštěvníků v okolí domu..

Samozřejmě můžete navštívit i jednu z mnoha výstav, které se v Olomouci konají. Kompletní přehled aktuálních expozic naleznete i s podrobnými informacemi v našem Kalendáři akcí →

Hezké pondělí!