Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Podskalák i minifestival Český film žije!

Tipy a názory

25.10.2021

Lenka Šimková

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí! Tento týden čekají na školáky podzimní prázdniny a ve čtvrtek si i my ostatní užijeme volno v podobě státního svátku. Co nás ale čeká už dnes? Podívejte se, kde si začátek nového týdne v Olomouci můžete zpříjemnit. ;)

Kam zajít?

17:00 / Objevování zapomenutých Sudet / sál VKOL
18:30 / Myši patří do nebe / kino Metropol
19:00 / Podskalák / Moravské divadlo
20:00 / Opletal / ZRUŠENO / Divadlo na cucky
20:30 / Každá minuta života / kino Metropol
22:30 / Shoky & Morthy: Poslední velká akce / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

Narozeniny dnes slaví herci Jan Kanyza (*1947), Jiří Schmitzer (*1949) i americká zpěvačka Katy Perry (*1987).

Svátek má Beáta

Už dnes večer vás čeká skvělý filmový zážitek. Katedra divadelních a filmových studií Univerzity Palackého ve spolupráci s kinem Metropol připravila na dnes a zítra dvojici filmových večerů nabitou letošními snímky, které vám možná unikly, ale za pozornost rozhodně stojí. Minifestival s názvem Český film žije! odstartuje dnes v 18:30 animovaný snímek Myši patří do nebe, který hledá odpověď na otázku, zda mezi malou myškou a velkým lišákem může vzniknout opravdové přátelství. A odpověď najdou nejen ti nejmenší, ale i větší a velcí diváci. ;) 

Ve 20:30 pak v rámci minifestivalu uvidíte dokumentární snímek Každá minuta života o kontroverzní výchovné metodě, kdy se manželé Zachovi snaží ze svého syna vychovat vrcholového sportovce. A ve 22:30 vás čeká komedie o kámoších až za hrob s názvem Shoky & Morthy: Poslední velká akce. Vstupenky na jednotlivé filmy koupíte v pokladně kina nebo online za zvýhodněné vstupné 100 korun, studenti za vstup zaplatí 80 korun. Více podrobností o minifestivalu Český film žije! se dočtete tady →

Dnešní večer můžete strávit také v divadle. To Moravské uvede v 19 hodin lidovou operetu Podskalák. Příběh o lásce, které není přáno, ale která nakonec dojde šťastného konce, zdobí evergreeny Karla Hašlera a vstupenky na dnešní představení ještě jsou, koupíte je tady →

Pokud jste se těšili na inscenaci Opletal, kterou mělo dnes večer uvést Divadlo na cucky, tak vás musíme zklamat. Dnešní představení je z důvodu nemoci ZRUŠENO. Náhradní termín je v pátek 26. listopadu.

Hezké pondělí!