Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 1.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Mrazivá pomsta, Padesátka i Rektorská rozpomínání profesora Jařaba

Tipy a názory

21.2.2019

Lenka Šimková

Čtvrtek už dává tušit, že víkendové volno pomalu klepe na dveře. Ještě než ale začnete plánovat, co podniknete o víkendu, podívejte se, co přinese dnešní den v Olomouci. Málo toho totiž není.

KAM ZAJÍT?

celý den / Akademický týden UP / Olomouc
16:00 / Kvíz! – Únor 2019 / Knihovna města Olomouce
17:00 / Bohemian Rhapsody / kino Metropol
19:00 / Padesátka / ZRUŠENO / Divadlo na Šantovce
19:00 / 1993 / Divadlo na cucky
19:00 / Sluha dvou pánů / Moravské divadlo
19:00 / Repríza snímků projektu VARY(ACE) / Mozarteum
19:00 / Anna Karenina / ZRUŠENO bez náhrady / Divadlo Tramtarie
20:00 / Mrazivá pomsta / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví české herečky Petra Špalková (*1975), Simona Babčáková (*1973) a Hana Vagnerová (*1983), herec William Baldwin (*1963) a herečka Sophie Turner (*1996).

Svátek má Lenka

Akademický týden Univerzity Palackého v Olomouci je v plném proudu. V rámci něj máte možnost během dopoledne darovat krev ve Fakultní nemocnici, od 10:30 se uskuteční předávání Cen rektora Univerzity Palackého v Olomouci v aule Pedagogické fakulty UP a v 15:00 se rozezvučí zvony olomouckých kostelů, jež připomenou obnovení univerzity, ke kterému došlo 21. února 1946. V 18:00 je pak nejširší veřejnost zvána do auly Filozofické fakulty UP, kde proběhne Křest a autogramiáda audioknihy Rektorská rozpomínání profesora Josefa Jařaba, emeritního rektora UP. 

Jestli vás ale Akademický týden nechává chladnými, tak nebojte, i pro vás máme tipy kam zajít ;) Chcete si porovnat své znalosti, hbitost a rychlý úsudek s ostatními? Knihovna města Olomouce láká v 16:00 na kvízové odpoledne s  videohrou Buzz: Světový kvíz. O hodinu později můžete zajít do kina Metropol na snímek Bohemian Rhapsody, který líčí příběh kapely Queen a Freddieho Mercuryho. Vstupné je 130 korun a lístky seženete tady. V 19:00 uvede Divadlo na cucky inscenaci 1993, při které se dva čeští a dva slovenští herci snaží najít odpověď na otázku "Co si myslí mladí lidé o rozpadu Československa". Hra vznikla v koprodukční inscenaci Divadla na cucky a bratislavského Divadla DPM a místa si rezervujete tady. Moravské divadlo má večer na programu Sluhu dvou pánů, ale jak je u této oblíbené komedie zvykem, je vyprodáno.

Pokud jste ještě nezaznamenali informaci o zrušení dnešního představení Anny Kareniny v Tramtarii, tak pozor - představení je ze zdravotních důvodů ZRUŠENO, bez náhradního termínu. Vstupenky můžete vrátit v místě nákupu do konce února, při online nákupu vám budou peníze vráceny na účet. Nejbližší repríza Anny Kareniny je 18. března.

Stejný problém nastal i u představení PADESÁTKA v Divadle na Šantovce. Z důvodů nemoci ze strany hosta je tedy večerní představení ZRUŠENO. O náhradním termínu se jedná.

V Mozarteu uvidíte v 19:00 reprízu tří hraných krátkometrážních a několika krátkých animovaných filmů a etud projektu VARY(ACE). Filmová přehlídka je součástí doprovodného programu k výstavě Rozlomená doba 1908–1928 | Avantgardy ve střední Evropě a projektu Art & Contemporary Me. Vstup je volný, ale je nutná rezervace na pokladna@muo.cz nebo 585 514 241. A jeden filmový tip na závěr. Kino Metropol večer nabídne strhující akční thriller plný černého humoru a Liamem Neesonem v hlavní roli. Mrazivá pomsta startuje ve 20:00 a vstupenky za 130 korun koupíte i tady →

Hezký čtvrtek!