Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Mikulášská nadílka, Čertovské prohlídky, Heidi Janků i ohňostroj

Tipy a názory

5.12.2019

Lenka Šimková

Krásný mikulášský čtvrtek přejeme! Prozradíme vám nejen to, kde na děti čeká nadílka, ale také kde si dnešní den užijí dospělí. :-) Podívejte se společně s námi, co všechno se dnes chystá..

KAM ZAJÍT?

10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
10:00 / Vánoční trhy / Horní a Dolní náměstí + Tržnice
10:00 / Mikulášské punčování / Horní náměstí (stánek Dobrého místa pro život)
13:00 / Ztracený zvoneček / Knihovna města Olomouce (Jungmannova)
14:00 / Mikulášský program / Horní náměstí
16:00 / Mikulášská nadílka / Divadlo na cucky / (již naplněná kapacita)
16:00 / Mikuláš v OC HANÁ / OC Haná
16:00 / Mikulášská nadílka v Decathlonu / Decathlon Olomouc
16:00 / Čertovská prohlídka / Strašidelný dům
18:00 / Minifestival Pocta velikánům / Vlastivědné muzeum
19:00 / Její pastorkyňa / Moravské divadlo
19:00 / Kočičí hra / Divadlo na Šantovce
19:00 / Cílová rovinka Nikiho Laudy / Divadlo Tramtarie
19:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
20:00 / PORCUPINE TREE tribute / Bounty Rock Cafe

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví španělský tenor José Carreras (*1946) a finský hokejista Olli Jokinen (*1978)  a bývalý hokejový útočník Pavel Richter (*1954).

Svátek má Jitka

Dnešní den se jednoznačně ponese ve znamení Mikuláše! Už v 10:00 začne na Horním náměstí ve stánku Dobrého místa pro život Mikulášské punčování, během kterého bude prodávat Vědecká knihovna společně se Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra ČR. Výtěžek z prodeje tentokrát půjde na organizaci Šťastný úsměv, z.s., která se soustředí na podporu rodin dětí narozených s rozštěpem obličeje.

S dětmi můžete zajít ve 13:00 do Knihovny města Olomouce, která na pobočce Jungmannova chystá akci s názvem Ztracený zvoneček. Ten ztratili Mikuláš s čertem a kdo ho najde, dostane od knihovnic sladkou odměnu. Na Horním náměstí začne Mikulášský program ve 14:00, kdy čekají na děti Čertovské hrátky, o hodinu později se můžete těšit na Mikulášskou nadílku. Ostatně Mikuláš bude na děti čekat i na jiných místech, než jen na Horním náměstí. Od 16:00 bude probíhat Mikulášská nadílka v obchodním centru HANÁ, stavit se za Mikulášem s čerty ve stejný čas můžete také v nedalekém Decathlonu. A pokud máte pro strach uděláno, tak by vám dnes rozhodně neměla uniknout Čertovská prohlídka, která bude probíhat od 16:00 ve Strašidelném domě.

Ale nebojte, všechny akce se dnes netočí jen kolem Mikuláše, máme i několik dalších tipů. ;-) Na Horním náměstí vystoupí od 17:00 zpěvačka Heidi Janků, program na náměstí pak zakončí v 18:30 ohňostroj.Pokud chcete dnešní večer strávit v divadle, tak Moravské divadlo uvede v 19:00 známou operu Leoše Janáčka Její pastorkyňa. Vstupenky na představení koupíte tady. To Divadlo na Šantovce uvede ve stejný čas tragikomedii z repertoáru Moravského divadla. Kočičí hra byla původně napsána jako novela a teprve poté ji sám autor upravil i pro divadelní prkna. Vstupenky ještě výjimečně zbývají a koupíte je tady. A Divadlo Tramtarie má dnes na programu premiéru inscenace Cílová rovinka Nikiho Laudy. První i druhá premiéra však hlásí vyprodáno, vstupenky tedy můžete koupit na některou z dalších repríz. ;-)

Na zimním stadionu proběhne i dnes od 19:15 bruslení veřejnosti a pokud máte chuť spíš na trochu muziky, tak v Bounty Rock Cafe vystoupí od 20:00 skupina Porcupine Tree Tribute, za vstup zaplatíte 150 korun.

Užijte si mikulášský čtvrtek!