Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Mandrage na zámku, varhanní koncert, Vzpoura nevěst i Nabarvené ptáče

Tipy a názory

12.9.2019

Lenka Šimková

Čtvrtek je tady a přinese s sebou spoustu zajímavých akcí! Zajít můžete do kina i divadla, milovníky hudby potěší, že pokračuje varhanní festival a výlet si můžete udělat také na zámek v Čechách pod Kosířem, kde proběhne koncert popové skupiny Mandrage. A koná se toho mnohem víc, podívejte se.. ;-)

KAM ZAJÍT?

09:00 / Beach sports 2019 / Horní náměstí
13:00 / Obal si sešity a učebnice / Knihovna města Olomouce (Brněnská)
14:00 / Bez věcí nad věcí! / kino Metropol
17:00 / Diego Maradona / kino Metropol
19:00 / Vzpoura nevěst / Moravské divadlo
19:00 / Vysavač / Divadlo na Šantovce
19:00 / Koncert skupiny Mandrage / Zámek Čechy pod Kosířem
19:30 / Polské varhanní dialogy / Katedrála sv. Václava
20:00 / Slez ze stromu / Letní kino
20:00 / Nabarvené ptáče / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví herec Jan Hartl (*1952), moderátorka Eva Decastelo (*1978) a německý autor filmové hudby Hans Zimmer (*1957).

Svátek má Marie

Knihovna města Olomouce si na dnešní odpoledne připravila tématickou akci pro děti spojenou se začátkem školního roku. Od 13:00 do 18:00 tak můžete zajít na pobočku v Brněnské ulici, kde si děti vyrobí vlastní obaly na učebnice a sešity. Na místě bude k dispozici průhledná balicí fólie, ale přinést si můžete i svůj balicí papír. Také dnes pokračuje na Horním náměstí akce s názvem Beach sports 2019, takže pokud budete mít čas a chuť, tak se zajděte podívat na dívčí plážový volejbal. 

Večer můžete zajít třeba do divadla. Moravské divadlo má od 19:00 na programu Vzpouru nevěst. Čeká vás svěží a rafinovaná smršť humoru, která rozhodně není vyhrazena pouze dámám a vstupenky na představení seženete tady. Ve stejný čas začíná One Man Show Boba Klepla s názvem Vysavač. Takže jestli máte chuť nechat si vysát každodenní starosti z hlavy, tak přijďte. 

Jestli patříte k fanouškům oblíbené české skupiny Mandrage, tak nesmíte vynechat dnešní open air koncert, který proběhne od 19:00 v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem. Nejprve zde vystoupí mladá vycházející kapela Mech, kterou ve 20:00 bude následovat kapela Mandrage. Potěšíme také milovníky chrámové hudby. V Katedrále sv. Václava se od 19:30 rozezní varhany v rámci 51. ročníku Mezinárodního varhanního festivalu a vy si tak budete moci vychutnat jejich zvuk v podání vynikajícího polského varhaníka Michała Markuszewskeho.

Zajít můžete večer také na film. Kino Metropol uvede ve 20:00 film českého režiséra Václava Marhoula Nabarvené ptáče, který vznikl podle stejnojmenného románu polského spisovatele Jerzyho Kosińského. Jde o hluboce dramatický příběh zaobírající se bezprostředním vztahem mezi hrůzou a krutostí na jedné straně a nevinností a láskou na straně druhé. Film při své premiéře v Benátkách sklidil jak osmi minutové ovace ve stoje, tak negativní kritiky od diváků, kteří jej nezvládli dokoukat. Pokud tento snímek není nic pro vás, tak můžete zajít ve stejný čas třeba do Letního kina na film Slez ze stromu, za který zaplatíte 100 korun, nebo si vybrat z pestré nabídky filmů v Premiere Cinemas v Šantovce..

Hezký čtvrtek!