Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Špačkova etiketa i unikátní výstava (Un)Written

Tipy a názory

19.11.2018

Autor: Lenka Šimková

Víkend utekl jako voda a před námi je zase pondělí. Jaké bude tentokrát? Tak třeba Ladislav Špaček vám poradí, jak bravurně ovládnout etiketu. A také pro vás máme jednu pozvánku na speciální výstavu..

Foto: www.ladislavspacek.cz

KAM ZAJÍT?

10:00 / Vánoční Kluziště / Dolní náměstí
14:00 / Po čem muži touží / kino Metropol
17:00 / Etiketa ve zkratce - LADISLAV ŠPAČEK / kino Metropol
18:00 / UnWritten - Walkers on the Moon & Štěpánka Coufalová / Love Coffee
19:00 / Na tý louce zelený / Moravské divadlo
19:00 / Austrálie a Tasmánie / Divadlo na Šantovce
19:00 / MATE / Divadlo na cucky
19:00 / Velký Gatsby / Divadlo Tramtarie
20:00 / Climax / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři

Narozeniny dnes slaví zpěvačka Petra Janů (*1952), hokejista Petr Sýkora (*1976), americký módní návrhář Calvin Klein (*1942) a americké herečky Meg Ryan (*1961) a Jodie Foster (*1962).

Svátek má Alžběta

Venkovní teploty už mluví jasně - zima se blíží. A v tomto období není nic lepšího, než se zahřát skvělým punčem a třeba si i trochu zasportovat. Na Dolním náměstí je kluziště v provozu každý den a pokud nemáte vlastní brusle, tak od 15:00 je v provozu i půjčovna bruslí. Pokud máte volné odpoledne, tak už ve 14:00 můžete zajít do kina Metropol na novou českou komedii Po čem muži touží s Jiřím Langmajerem a Annou Polívkovou v hlavní roli. Vstupné je 70 korun a lístky koupíte i online. Ladislav Špaček je znám především jako propagátor společenské etikety, o které napal již několik knih. A i když si říkáme, že se ve společnosti umíme chovat, přesto se najdou situace, kdy si nejsme jisti - jak představit klienta kolegům, zda mohu nabídnout tykání já, nebo je to na tom druhém - a právě s takovými problémy vám dokáže Špaček poradit. Těšit se na něj můžete v 17:00 v kině Metropol. Vstupenky za 499 korun ještě jsou, tak neváhejte s nákupem →

Slíbili jsme vám pozvánku na jednu speciální výstavu a tady je. Od dnešních 18:00 až do 2. ledna můžete v Love Coffee obdivovat společnou práci fotografického dua Walkers on the Moon (Jan a Klára Procházkovi) a malířky a handpoke tatérky Štěpánky Coufalové. Uvidíte dvanáct ručně vyvolaných a zarámovaných fotografií, krásné modelky a jedinečné, ručně malované trička od Štěpánky. Na výstavě si můžete zakoupit kalendář, v němž se každý měsíc budete jednou z těchto fotografií kochat. A navíc během dnešní vernisáže proběhne i dražba, ve které můžete získat jedno krásně malované tričko, kalendář i fotografii. Výtěžek z dražby a dvacetikoruna z každého prodaného kalendáře pak poputuje na účet TyfloCentrum Olomouc.

Pokud si chcete užít příjemný večer v divadle, tak můžete zajít do Moravského divadla, kde od 19:00 hrají lidovou operetu Na tý louce zelený. Vstupenky koupíte tady. Divadlo na cucky uvede ve stejný čas MATE - autorský projekt ze života dvou vysokoškoláků – typických flákačů a pařmenů. Rezervovat místa můžete tady a Divadlo Tramtarie láká tentokrát na Velkého Gatsbyho. Bohužel, představení je už vyprodané, ale můžete si s předstihem koupit lístky na prosinec. A pokud chcete večer zajít na film, tak ve 20:00 v kině Metropol uvidíte snímek Climax, který získal v Cannes pověst nejlepšího snímku režiséra Gaspara Noeho a stal se jedním z největších překvapení celého festivalu.

Přejeme krásný start nového týdne!