Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Keira Knightley i cyklozávod

Tipy a názory

2.6.2020

Jan Procházka

Krásné úterý! Co se dnes bude v Olomouci dít?

Narozeniny dnes slaví tenistka Gabriela Navrátilová (*1976), novinář a hudebník Jan Macháček (*1965), politička Kateřina Jacques-Bursíková (*1971), režisér Tomáš Vorel (*1957), olomoucký sochař Karel Hořínek (*1936) či bubeník skupiny Rolling Stones Charlie Watts (*1941).
Svátek má Jarmil

Muzea i galerie už jsou opět v provozu. Můžete tak navštívit třeba přehlídku Přikázané uvolnění v nové Telegraph Gallery. Představuje se sedm mladých umělců a umělkyň, kteří pokrývají spektrum výtvarného projevu od figurativní malby, přes malbu abstrahovanou po sochy a objekt. "Jde o autory, kteří žijí nebo pracují především na Moravě. V některých případech tak Telegraph premiérově představí širšímu okruhu uměleckého publika pozoruhodné talenty současné výtvarné scény," lákají pořadatelé.

Příznivci cyklomobility zpozorněte, už dnes v areálu letního kina startuje třetí díl checkpointového závodu UrbanBajkRejs. Podle pořadatelů se jedná o orientační cyklojízdu po městě, tedy nic těžkého. Registrovat se můžete na webu Letního kina.

A nebo raději milý film? Něžná komedie podle skutečné lži vypráví příběh Newyorčanky Billi a její svérázné čínské babičky Nai Nai. Rodina se rozhodne zatajit babičce pravdu o jejím zdravotním stavu. Jak to ale udělat, aby Nai Nai nebylo podezřelé, že jí z ničeho nic chtějí v Číně navštívit příbuzní z celého světa? Kino Metropol dnes dává půvabný film Malá lež.

A ještě jeden filmový tip. V sedmdesátých letech byla soutěž Miss World nejsledovanější televizní show světa s více než 100 miliony diváků. Ale ročník 1970 byl doslova divokou jízdou a stal se skutečnou celosvětovou senzací… Pokud si chcete vychutnat, zajděte do Premiere Cinemas na retro komediální drama Misbehaviour, česky Problémissky. V hlavní roli Keira Knightley.

Mějte báječný den!