Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Karel Plíhal i Běloruský sen

Tipy a názory

30.9.2020

Jan Procházka

Ještě než v zemi znovu začne nouzový stav, můžeme dnes vyrazit za kulturou. Kina a divadla hrají, pozveme vás i na koncert!

Narozeniny dnes slaví scenárista Marek Epstein (*1975), švýcarská tenistka Martina Hingisová (*1980) a olomoucký režisér a kameraman Zdeněk Vévoda (*1986).

Svátek má Jeroným

Fenomenální Karel Plíhal má k Olomouci blízko, dlouhá léta tu žil a vždy se sem na koncerty rád vrací. Dnes večer zahraje v Divadle na Šantovce a zcela určitě to bude skvělý zážitek

Další skvělý koncert se chystá ve Velkém sále Českého rozhlasu, kde vystoupí spisovatel, básník a především hudebník Milan Urza. Do Olomouce přiveze své debutové album i nové písně. 

Pokud jste se těšili na olomouckou anglickou stand up comedy, tak vás musíme zklamat. Show Jacka Holmese, anglického komika a příležitostného hudebníka se sídlem v Rakousku, která měla proběhnout v Divadle na cucky, je bohužel ZRUŠENÁ.

Vědecká knihovna dnes dává film Běloruský sen. Snímek z roku 2011 vzpomíná na volební setkání nezávislých prezidentských kandidátů o rok dříve a společně s řadou dalších doufá, že první svobodné volby po šestnácti letech ukončí v Bělorusku autoritativní režim Alexandra Lukašenka... Dnes víme, že poslední evropský diktátor seděl na svém trůnu dalších devět let a nehodlá ho opustit ani dnes. Do značné míry je tedy snímek paralelou k současné době.

A stejně jako včera, i dnes můžete zajít do Moravského divadla na Nedotknutelné a do Tramtarie na Hřeben Bruce Willise.

Krásný den!