Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Kaiser a Lábus, Psycho i Zbigniew Czendlik

Tipy a názory

24.9.2020

Jan Procházka

Krásný čtvrtek! Co se dnes bude v Olomouci dít?

Narozeniny dnes slaví zpěvačka Zdenka Tichotová (*1954), herečka Veronika Freimanová (*1955), herec Miroslav Vladyka (*1959), režisér Karel Janák (*1970), zpěvák Jan Nedvěd (*1946) a herečka Yvetta Blanarovičová (*1963).

Svátek má Jaromír

Jiří Lábus a Oldřich Kaiser jsou fenomenální komikové. Vychutnat si je dnes můžete hned ve čtyřech rolích v inscenaci Davida Drábka, která je tak šílená, že to možná jednou může být pravda! "Je volební víkend. Jiřina, prodavačka v malém koloniálu, věří, že to konečně dopadne a komunisté vyhrají. Již dlouho se učí, jak se řeknou čínsky rohlíky a vlašák, protože chce stačit čínským obchodníkům, kteří přijdou, až se rozjede obchod s východem. Hanka, která nakupuje u Jiřiny makrobiotickou stravu, se jí vysmívá. Komunisti nikdy nevyhrají a Jiřina je bláhová. Ale není náhodou naivní spíš Hanka, když věří, že s ní její stokilový muž Pepa drží dietu…?" Tak zní anotace k již druhému dílu legendární inscenace Žena za pultem 2: Pult osobnosti. Dnes večer v Divadle na Šantovce.

Letní kino zve na absolutní klasiku. Anthony Perkins jako duševně nemocný Norman Bates. Jeho starý ponurý dům slouží jako příležitostný motel a rozhodně není místem klidného odpočinku. O tom se přesvědčí i Marion Craneová.. Horor Psycho vám okoření dnešní noc!

Zbigniew Czendlik, pohodový a zábavný kněz z Lanškrouna, se dnes představí v talk show Postel hospoda kostel v Metropolu. V průběhu pořadu se tak dotýká mimo jiné problematiky současného světa, s čímž se rád s diváky otevřeně podělí. Po programu následuje autogramiáda. 

Moravská filharmonie dnes zahájí novou sezonu. Už pětasedmdesátou. A při této příležitostizazní i nová skladba Marka Keprta, napsaná přesně pro tuto událost. 

A tip na další zajímavou akci závěrem. Vědecká knihovna s partnery pořádají dnes u příležitosti Evropského dne jazyků na Horním náměstí již pátý Speak-Dating. Každý si může sednout na pět až deset minut k učiteli cizího jazyka a popovídat si s ním v jeho řeči nebo se naučit pár frází. 

Krásný den!