Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Jirka Kolbaba, Tomík na cestách, vánoční jarmark i příběh Titanicu

Tipy a názory

4.12.2018

Lenka Šimková

Před námi je úterý a na co se můžeme těšit tentokrát? Na výběr je hned ze tří cestovatelských přednášek, nebudou chybět zajímavá divadelní představení i koncerty a těšit se můžete také na charitativní vánoční jarmark a poutavou přednášku o Titanicu.

KAM ZAJÍT?

10:00 / Vánoční Kluziště / Dolní náměstí
10:00 / Vánoční trhy / Horní a Dolní náměstí
10:00 a 16:00 / Co umění umí | Cestou necestou zlatým kočárem / Arcidiecézní muzeum
11:00 / Co si budem povídat? Zkrácená komentovaná prohlídka / Muzeum umění
11:00 / Vánoční jarmark pro nadaci Malý Noe / areál MVŠO
17:00 / Příběh Titanicu / Knihovna města Olomouce
18:00 / Interní koncert / Koncertní sál KEA
18:00 / Jiří Kolbaba "Fotograf na cestách - splněný sen" / kino Metropol
18:00 / Tři cesty po Ose: Irák, Irán, Severní Korea / Divadlo na cucky
19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
19:00 / Rodinná slavnost / Moravské divadlo
19:00 / Tomáš Hanzlík: SMYČCOVÉ KVARTETY / Kaple Božího těla
19:00 / Tomík na cestách / Divadlo na Šantovce
19:00 / Universum Brdečka / Mozarteum
19:00 / DH v DH s Tomášem Lebedou / Divadlo hudby

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví bluesový hudebník Jan Spálený (*1942), americký herec Jeff Bridges (*1949), americký raper Jay-Z (*1969) a ukrajinský atlet Sergej Bubka (*1963).

Svátek má Barbora

Dnes bude už od dopoledních 11:00 v areálu Moravské vysoké školy Olomouc probíhat Vánoční jarmark pro nadaci Malý Noe. Přijďte si nakoupit ručně vyráběné výrobky, výtěžek z jarmarku půjde nadaci Malý Noe, která podporuje děti v nouzi. Muzeum umění ve stejnou dobu pořádá komentovanou prohlídku výstavy Rozlomená doba. Speciální prohlídka je určená seniorům a vstupné je 20 korun. Pokud vás fascinuje osud Titanicu, tak se určitě zajděte podívat v 17:00 do Knihovny města Olomouce. Kromě vyprávění spisovatelky a lektorky Dany Šimkové vás čekají také skutečné záběry z lodi i příběhy postavené na výpovědích přeživších. Hned první z cestovatelských přednášek zahájí v 18:00 česká cestovatelská legenda Jiří Kolbaba. Jeho přednáška v Metropolu je však bohužel vyprodaná. Takže pokud nepatříte k šťastlivcům s lístky, tak můžete zkusit jinou cestovatelskou přednášku. Ve stejný čas budou v Divadle na cucky vyprávět Jiří Kalát, Lenka Hrabalová a Vladimír Váchal o tom, jaké je cestovat po Iráku, Iránu a Severní Korea. Lístky za 100 korun rezervujete tady

A do třetice všeho cestovatelského můžete v 19:00 zajít do Divadla na Šantovce na přednášku Tomík na cestách. Na ní mimo jiné zjistíte, jaké to je, projet se tuk-tukem (motorizovaná tříkolka) z Bangkoku až do Česka. Za vstup zaplatíte 150 korun a lístky seženete tady. Vyrazit můžete taky do divadla. Moravské divadlo uvede v 19:00 Rodinnou slavnost. Severské drama o tom, že roztomilá oslava kulatých narozenin v kruhu rodiny nemusí skončit jen kocovinou, doslova bere dech a vstupenky seženete tady. V Tramtarii zjistíte, že Sex zadarmo nedostaneš. Představení je přístupné od 18 let a ještě na něj zbývají vstupenky. A pokračuje také festival Opera Schrattenbach. V 19:00 vás v Kapli Božího Těla Rejchovo kvarteto uchvátí postminimalistickými skladbami Tomáše Hanzlíka. Vstup je volný.

Krásné úterý!