Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 12.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Jindřich Štreit i poslední půlnoční pivo

Tipy a názory

23.9.2020

Jan Procházka

Krásnou středu! Dnes zřejmě na dlouhou dobu naposledy můžete zažít půlnoc v baru. A co dalšího se dnes bude dít?

Narozeniny dnes slaví cimrmanolog Miloň Čepelka (*1936), zpěvák  Bruce Springsteen (*1949) a olomoucký novinář Zdenek Zukal.

Svátek má Berta

Kvůli novým opatřením proti koronaviru budou muset restaurace a bary od čtvrtka zavřít už v deset večer. Snad se tím virus zpomalí, pokud si chcete dát půlnoční pivko ve své oblíbené hospodě, dnes máte poslední možnost.

I na kulturu možná dojde, zatím se ale většina akcí koná. Dnes tak můžete zajít do Divadla na Šantovce na komponovaný pořad světově uznávaného fotografa Jindřicha Štreita. Mluvené slovo, fotografie a to vše proložené hudbou olomouckého písničkáře Nosláva. Prostor bude také pro  dotazy diváků.

Divadlo na cucky na dnešní den přichystalo novinku - představení Zatrolleno. "Je to simulace technologické apokalypsy. Apokalypsa by mohla nastat kdykoliv a kdekoliv. I na místech, kde nejsou využívány nejnovější technologie. A obzvláště za pomoci trollení, což je označení placeného konspiračního tlachání na internetu. Placené konspirační tlachání může probíhat i naživo. Konspirační tlachaní může být i dobrovolné. Trollení může být naživo i dobrovolné," říkají k nové inscenaci tvůrci. 

Vyrazit můžete i do Muzea umění. Trochu netradičně. S baterkou v ruce na výstavu Umění tapisérie. Neobvyklou komentovanou prohlídkou vás provede David Hrbek.

Krásný den!