Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Jan Palach, Pasti pasti pastičky, odhalení pamětní desky i koncert v letňáku

Tipy a názory

21.8.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Rozmanité filmové, ale také hudební zážitky nabídne úterý v Olomouci. A nejen to. Podívejte se do našeho pravidelného přehledu, co všechno se dnes ve městě koná...

Dnes v 16:00 se na průčelí Domu armády (místo, kde sídlilo Divadlo experimentu DEX klub) bude slavnostně odhalovat pamětní deska Pavla Dostála. Pavel Dostál byl dramatikem, režisérem, publicistou a také politikem. Autorem bronzové pamětní desky je sochař Bohumil Teplý.

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. A teď je tu letní filmová pohoda znovu. Pohádkový ostrov Kalokairi a nesmrtelná ABBA už v 17:30 v kině Metropol. Vstup na Mamma Mia! Here We Go Again je 130 korun.

Velice silný zážitek slibuje koncert skupiny Sangre De Muerdago, která se do Olomouce vrátila po několika letech a přiveze s seboou temný, smutný folk. Koncert startuje v 19:00 v areálu Letního kina Olomouc.

Jan Palach. Student, který se v roce 1969 upálil na protest proti sovětské invazi do Československa. Film vypráví příběh posledních měsíců jeho života, ukazuje cestu, na níž se z milujícího syna, oddaného přítele a citlivého, přemýšlivého studenta filozofie stala "pochodeň číslo 1". Režie se chopil Robert Sedláček. Snímek nabídne kino Metropol ve 20:00. Vstup je 130 korun.

To zcela odlišná podívaná na vás čeká v Letním kině Olomouc od 21:00. Film Pasti pasti pastičky Věry Chytilové zná snad každý. Přijďte si jej připomenout do kina pod hvězdami. V areálu se prodává pivo i popcorn. Doporučujeme vzít s sebou deku. Za lístek zaplatíte 80 korun.

Hezký den všem!

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová
Reklama

Litovelská kavárna

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Atraktivní prostor se nachází v pasáži Mlýnice, která je nejkratší spojovací cestou z litovelského autobusového nádraží na Litovelské náměstí.