Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Ivan Mládek, Hovory s TGM, bruslení i Titanic

Tipy a názory

18.10.2018

Autor: Lenka Šimková

Už se nám ten týden docela krátí, nezdá se vám? Máme tady čtvrtek a na své si přijdou jak milovníci muziky, tak také divadelní, filmoví a sportovní nadšenci.

Foto: www.divadlonasantovce.cz

Autorka textů Markéta Sýkorová a ilustrátorka Len H. Böhmová pokřtí spolu s Olomouckou herečkou Ivanou Plíhalovou svoji novou knihu Ženou všemi smysly a vy můžete být u toho. Křest se koná v Knihovně města Olomouce v 17 hodin

Dnes pokračují také Dny židovské kultury a v 17:30 můžete v Divadle hudby navštívit unikátní sociální dokumentární projekt, který se pokouší zachytit obraz Státu Izrael, jak jej sedmdesát let po jeho vzniku vnímají jeho obyvatelé. Film je uveden v původním znění s českými titulky a vstup je volný.

Pokud máte chuť si dnes po práci trošku zasportovat, tak můžete vyrazit na pohodovou odpolední vyjížďku na koloběžkách či kolech. Sraz je na prodejně RideOn v Denisově ulici v 17:45, odjezd je v 18:00. Trasa je vhodná i pro začátečníky a rodiče s dětmi, návrat je plánován kolem 21 hodin. A kdo už by se nemohl dočkat zimy, si může jít v 19:15 zabruslit na zimní stadion. Vstupné je jednotné 40 korun, lístky koupíte na pokladně zimního stadionu 20 minut před začátkem bruslení. Pozor, brusle se nepůjčují!

Pokud si chcete užít pohodový a přitom humorný večer, tak můžete přijít v 18:30 do Reduty, kde zahraje Ivan Mládek a jeho Banjo Band. Zazní známé písně trampské, vodácké, kavárenské i povalečské, proložené scénkami i typickým humorem. Pokud nemáte lístky, tak třeba budete mít štěstí a ještě nějaké seženete zde →  (pozn. krátce před půlnocí pár posledních lístků zbývalo)

Divadlo na Šantovce od 19:00 zahraje komedii z repertoáru Divadla Kalich s názvem Titanic. Filip Blažek a Miroslav Vladyka začínají přemýšlet nad osudem Titaniku a rozebírat jeho příběh. Z dialogů se postupně stává divadelní rekonstrukce, herci na sebe berou podoby jednotlivých aktérů událostí. Jsou kapitánem, cestujícími, lodí, ledovcem. Vstupné je 700 korun a vstupenky můžete koupit zde →

Rovněž od 19:00 je na programu Moravského divadla Three4Dance. Jedinečné baletní představení se nese ve znamení pohybového rukopisu tří choreografů. Uvidíte osobité taneční kreace, které vytvořili Noémi Kulcsár z Maďarska, Peter Dedinský ze Slovenska a Robert Balogh z České republiky.

V Jazz Tibet Clubu si ve 20 hodin můžete vychutnat unikátní živé koncertní provedení scénické hudby a písní Jana P. Muchowa pro film v podání autora a jeho přátel. Zazní legedární Lucky Boy z filmu Samotáři vedle křehkého tématu z filmu Grandhotel; Cowboy Of The River z Teorie tygra vedle temných tónů z filmů Ve stínu a Normal; nebo hravé ústřední téma z diváckého hitu Ženy v pokušení vedle westenovské Out Of Shadow z polského filmu Yuma. Vstupné je 300 korun v předprodeji, na místě zaplatíte 350 Kč.

A pokud máte chuť večer strávit v kině, tak můžete zajít ve 20 hodin třeba do kina Metropol na český snímek Hovory s TGM. V příběhu jednoho z nejslavnějších rozhovorů naší historie excelují Jan Budař jako Karel Čapek a Martin Huba jako T. G. Masaryk.