Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Hospodský kvíz, Kolja, koncert Katody a startuje Moravské divadelní léto

Tipy a názory

22.8.2019

Lenka Šimková

Pracovní týden se pomalu chýlí ke konci a před námi je čtvrtek. Zajít můžete na hospodský kvíz, koncert, do kina nebo si vychutnat promítání filmu pod hvězdnou oblohou. A startuje také další divadelní open-air festival..

Narozeniny dnes slaví výtvarnice Emma Srncová (*1942), slovenský spisovatel Peter Holka (*1950) a americká písničkářka Tori Amos (*1963).

Svátek má Bohuslav

Pokud máte volné odpoledne a přemýšlíte nad tím, že dnes zajdete na nějaký film do kina, tak můžete i s dětmi vyrazit v 15:00 do kina Metropol na pohádkový snímek Lví král. Režisér Jonh Favreau vypráví animovanou Disneyho klasiku za pomoci nových filmových technologií a uvádí tak známé zvířecí postavy na stříbrné plátno zcela novým, realistických způsobem. Vstupenky za 130 korun koupíte online nebo v pokladně kina.

U Terezské brány pokračují Olomoucké kulturní prázdniny a vy se tak od 19:30 můžete těšit na další z pravidelných koncertů. Tentokrát vám večer zpříjemní svou hudbou známá olomoucká formace Katoda Olomouc.

Stalo se již tradicí, že konec srpna patří v Olomouci festivalu Moravské divadelní léto. To startuje právě dnes a až do úterý 27. srpna vás tak čeká šest divadelních večerů v atraktivních lokalitách pod hvězdnou oblohou. Už dnes od 20:00 se můžete těšit na oblíbenou komedii Sluha dvou pánů, kterou uvidíte v amfiteátru ve Velké Bystřici.

V rámci Zaparkuj - oživujeme veřejný prostor pro vás Univerzita Palackého připravila na dnešní večer další díl populárního Hospodského kvízu pod širým nebem, tentokrát na téma dovolená a cestování. Od 20:00 na vás na parkánu Uměleckého centra Univerzity Palackého bude čekat klasických 56 otázek a ceny získá hned sedm nejlepších týmů! Zápisné je 50 korun za soutěžícího a podrobné informace o akci i možnosti registrace se dočtete na Facebooku.

A pohodový večer si můžete užít také v Letním kině. To pro vás dnes od 21:00 chystá projekci Svěrákova snímku Kolja. Vstupné je 100 korun a nezapomeňte, že začátek promítání se může mírně zpozdit z důvodu čekání na setmění.

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Hezký čtvrtek!