Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Hanácká laťka, varhanní koncert, Bohemian Cabaret i 8GB tvrdýho porna

Tipy a názory

19.9.2019

Lenka Šimková

Čtvrtek v Olomouci bude velmi bohatý na kulturu. A to především na koncerty a zajímavé přednášky, ale těšit se můžete také na Hanáckou laťku nebo třeba na kabaretní vystoupení..

KAM ZAJÍT?

celý den / Evropský týden mobility / náměstí Republiky
10:00 / Hanácká laťka / Horní náměstí
14:00 / Zlo s lidskou tváří / kino Metropol
15:00 / Divadlo na cucky opět pro děti! / Divadlo na cucky
16:30 / Protektorát v Olomouci / Knihovna města Olomouce (Jungmannova)
17:00 / Cestopárty – Maroko / Knihovna města Olomouce
17:30 / Pavarotti / kino Metropol
19:00 / Magické jméno BACH / Kostel sv. Mořice
19:00 / 8 Gigabajtů / Mozarteum
20:00 / Pavel Josef Vejvanovský (1640–1693): Offertoria octo / Katedrála sv. Václava
20:00 / To: Kapitola 2 / kino Metropol
20:00 / FILM - Kytice / Letní kino
20:30 / Bohemian Cabaret Olomouc / Divadlo na Šantovce

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví známý olomoucký novinář a dlouholetý redaktor Blesku Pavel Ryšlink, dále písničkář František Nedvěd (*1947), herečka Valerie Zawadská (*1958) a britský herec Jeremy Irons (*1948).

Svátek má Zita

Dnes se na Horním náměstí uskuteční již 14. ročník Hanácké laťky. Od dopoledních 10:00 můžete přijít podpořit žáky, ve 13:00 odstartuje soutěž juniorů a dorostenců, hlavní závod je na programu od 15:30. Olomouckou atletiku budou zastupovat Martin Odstrčil, Jonáš Pospíšil, David Šutera a Ondřej Tesař. Závěrem akce bude od 17:00 autogramiáda. Divadlo na cucky chystá i v letošním roce pravidelný divadelní kurz pro děti ve věku od 6 do 12 let. V tom se děti seznámí s divadelním prostředím, naučí se chápat zákonitosti dramatické tvorby a budou se potkávat s umělci, kteří v divadle působí. Úvodní lekce Dětského divadelního studia je už dnes odpoledne a více podrobností se dočtete tady.

Knihovna města Olomouce si na dnešní odpoledne připravila hned dvě zajímavé přednášky. Už v 16:30 můžete zajít na pobočku v ulici Jungmannova, kde proběhne beseda olomouckého historika Milana Ticháka na téma Protektorát v Olomouci. Milovníkům cestovatelských přednášek by pak nemělo uniknout vyprávění zážitků Radomíra Čížka z dobrodružné sólo výpravy po Maroku, jejímž cílem bylo zdolat na kole nejvýše položená sedla pohoří Atlas. Cestopárty je na programu v Knihovně města Olomouce na náměstí Republiky od 17:00.

To v Mozarteu uvidíte od 19:00 inscenaci pražského Divadla LETÍ 8 Gigabajtů. Citlivá hra mladého australského dramatika Declana Greena s původním názvem 8GB tvrdýho porna nahlíží do soukromí lidí, kterým ve štěstí brání strach z intimity. V hlavních rolích uvidíte Annu Polívkovou a Petra Vaňka, za vstup zaplatíte 250 korun.

Ve stejný čas můžete zajít na poslední z varhanních koncertů. Tentokrát v kostele svatého Mořice uslyšíte v rámci 51. ročníku Mezinárodního varhanního festivalu koncert s názvem Magické jméno Bach, vstupenky za 150 korun koupíte tady. O hodinu později se v Katedrále svatého Václava uskuteční rovněž poslední koncert 22. ročníku olomouckého hudebního festivalu BAROKO 2019, poslechnout si můžete novodobé premiéry duchovních děl z Kroměřížského archivu s názvem Offertoria octo.

Letní kino dnes večer láká už ve 20:00 na český snímek Kytice, který vznikl na motivy balad českého autora 19. století K. J. Erbena. Za vstup zaplatíte 100 korun. A na zajímavý večer láká i Divadlo na Šantovce, které od 20:30 uvede vůbec první a mezinárodní burlesque show v Olomouci s názvem Bohemian Cabaret. Udělejte si příjemný večer a podívejte se na nejlepší olomoucké a české performery v burlesce i kabaretu po boku mezinárodních hvězd ze zahraničí. Vstupenky koupíte tady →

Užijte si čtvrtek!