Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Deskovky, vánoční koledy, Postřižiny i koncert v Letňáku

Tipy a názory

9.12.2019

Lenka Šimková

A máme tu zase pondělí! Jaké bude? Kromě toho, že náměstí bude tradičně provoněné punčem vás čeká také několik zajímavých akcí. Podívejte se, co všechno se dnes chystá...

KAM ZAJÍT?

10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
10:00 / Vánoční trhy / Horní a Dolní náměstí + Tržnice
14:00 / NE! smrti na silnici / Centrum Semafor
15:00 / Deskovky – Prosinec 2019 / Knihovna města Olomouce
17:00 / Astrologický Mikuláš / Vlastivědná společnost muzejní
17:30 / Špindl 2 / kino Metropol
19:00 / Postřižiny / Moravské divadlo
19:00 / P.T. call home / Letní kino - Klid v ruchu
20:00 / Artklub: Jiří Trnka: Nalezený přítel / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví herec Jan Šťastný (*1965), běžkyně na lyžích Kateřina Nash (*1977), biatlonistka Veronika Vítková (*1988), britská herečka Judi Dench (*1934) a americký herec John Malkovich (*1953).

Svátek má Vratislav

Jestli ještě nemáte nakoupené dárky (stejně jako my v redakci), pak je nejvyšší čas minimálně začít přemýšlet o tom, co nakoupíte. Náladu při nákupech si pak můžete zpříjemnit na Vánočních trzích. Den vám zpestří reprodukované koledy a zastavit se tady můžete kdykoliv během dne až do 22:00. Do stejné doby funguje i kluziště na Dolním náměstí. Od 15:00 vám tu navíc mohou zapůjčit brusle, pokud nemáte doma vlastní. 

Pokud máte rádi deskové hry, tak by vám neměla uniknout dnešní akce v Knihovně města Olomouce. Členové Klubu deskových her se scházejí pravidelně jednou za měsíc a od 15:00 do 18:00 společně tráví příjemné večery plné zábavy. Pokud však nejste členy Klubu a stejně si chcete zahrát, tak se můžete přihlásit přes email deskovky@kmol.cz nebo v dospělém oddělení. Počítejte však s tím, že přednost budou mít nahlášení členové Klubu. Vánoční nálada se v tomto období zpravidla objevuje i na filmových plátnech a tak není divu, že do kin aktuálně vstupuje nová česká komedie Špindl 2. Vstupenky koupíte tady.

Pokud dáte přednost raději divadelnímu představení, tak Moravské divadlo uvede v 19:00 Postřižiny. V této inscenaci uvidíte řadu scén, které ve slavné filmové verzi Jiřího Menzla chyběly, a zjistíte také, že upovídaný strýc Pepin je žena! Vstupenky ještě jsou a koupíte je tady. A jestli chcete strávit večer spíše ve společnosti muziky, tak od 20:00 můžete zajít do areálu Letního kina - Klidu v ruchu, kde zahraje kapela P.T. call home se svou nekonvenční instrumentální atmosférickou hudbu.

Hezké pondělí!