Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 11 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Česko zpívá koledy, Vánoce v chrámu i podvečer s francouzským šansonem

Tipy a názory

11.12.2019

Lenka Šimková

A jsme v polovině týdne! Středa s sebou přináší spoustu zajímavých akcí - můžete zajít třeba na Vánoční trhy, kde bude probíhat republiková akce Česko zpívá koledy. Na své si přijdou i divadelní fanoušci a zajímavé zajisté budou i Vánoce v chrámu...

KAM ZAJÍT?

10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
10:00 / Vánoční trhy / Horní a Dolní náměstí + Tržnice
14:00 / Rozvážně a bezpečně - návrat ke kořenům / Centrum Semafor
16:00 / Vánoční slavnost / Waldorfská ZŠ a MŠ
17:00 / Knihy na cucky / Divadlo na cucky
17:00 / Vánoce na českých a moravských kůrech / Vlastivědná společnost muzejní
18:00 / Vánoce v chrámu / Katedrála sv. Václava
18:00 / Abonmá C1 – Adventně-vánoční koncert / Kostel ČCE
18:00 / Hudební středa / ZUŠ Žerotín Olomouc
18:00 / Podvečer s francouzským šansonem / Palác Bohemia
18:00 / Globální kolaps biodiverzity aneb Jak chudne život / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Poslední noc s Claudií / Divadlo Tramtarie
19:00 / AudioCafé na cucky – Divoká nevěsta a jiné pohádkové archetypy / Divadlo na cucky
19:00 / One man show Daniela Ference / Divadlo na Šantovce
20:00 / Větrno / Český rozhlas Olomouc

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví anglický herec Bill Nighy (*1949), brazilský automobilový závodník a mistr světa F1 Emerson Fittipaldi (*1946) a dánský atlet Wilson Kipketer (*1972).

Svátek má Simona

I dnes je na Dolním náměstí od 10:00 v provozu kluziště. Bruslí se zdarma a půjčovna bruslí je otevřena od 15:00. Zahřát se můžete třeba punčem v jednom z mnoha stánků a dnešní den vám na Vánočních trzích zpříjemní od 14:00 vystoupení popové školy dětského domova v Olomouci, na které v 16:30 naváže NELLY se skupinou. Od 18:00 pak na Horním náměstí proběhne celorepubliková akce Česko zpívá koledy. A připomínáme také, že pokud se nebojíte výšek, tak se můžete svézt na olomouckém kole. ;-)

Dnešní den bude poměrně bohatý na hudební zážitky. Kromě vystoupení na náměstí můžete v 18:00 zajít třeba na Adventně-vánoční koncert, který pořádá Konzervatoř Evangelické akademie v kostele ČCE. Ve stejný čas proběhne hudební večer i v koncertním sále ZUŠ "Žerotín" Olomouc a v Paláci Bohemia vás čeká podvečer s francouzským šansonem. To v Katedrále sv. Václava vás od 18:00 čeká slavnostní koncert Vánoce v chrámu, na kterém zazní nejkrásnější duchovní skladby, světové melodie a koledy. Vstupenky na koncert ve stylu slavných a exkluzivních vánočních koncertů z vídeňského Schönbrunnu koupíte za 300 korun v Informačním centru v podloubí radnice.

Ani o divadelní zážitky dnes nebude nouze. V Divadle na cucky proběhne v 19:00 další poslechový večer s podtitulem Audiocafé na cucky. Tentokrát vás čeká poslech originální verze grimmovské pohádky Bezručka a s psycholožkou Martou Kocvrlichovou bude následovat diskuze o archetypech v prastarých pohádkách a příbězích. To v Divadle na Šantovce vás ve stejný čas čeká One man show Daniela Ference a pokud jste se těšili na komedii Poslední noc s Claudií v Divadle Tramtarie, tak ta bohužel hlásí vyprodáno. Doporučujeme tak už nyní zakoupit vstupenky na její lednové reprízy. ;-)

Hezkou středu!