Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Česko běží dál i Havel v Letním kině

Tipy a názory

11.8.2020

Lenka Šimková

Krásné úterý! Co se dnes bude dít? Je vidět, že prázdniny jsou v plném proudu, ale i tak pro vás máme pár tipů, kam se vydat...

Narozeniny dnes slaví herec a zpěvák Josef Laufer (*1939) a slovenský hokejista Ľubomír Višňovský (*1976).

Svátek má Zuzana

Za normálních okolností bychom v polovině léta měli olomoucký půlmaraton už dávno za sebou. Kvůli pandemii koronaviru je však situace jiná a Mattoni 1/2Maraton Olomouc by se měl běžet v říjnu. Pokud vám však kolektivní běhání schází, nemusíte smutnit. Organizátoři běžeckých závodů RunCzech dorazí do Olomouce už dnes, na místní trase Mattoni FreeRun se totiž bude konat jedno ze speciálních zastavení běžecké výzvy Česko běží dál. Takže pokud máte volný večer a chcete si trošku zasportovat, tak nesmíte v 18 hodin chybět na Floře. Více podrobností se dočtete tady →

Také Divadlo na cucky chystá na dnešní večer kolektivní a mimořádný zážitek: performativní taneční procházku městem s názvem Suburbia. Dvě skupiny po patnácti účastnících vyrazí spolu s jedním performerem na trasu městem a diváci jsou vedeni k tomu, aby znovu objevovali místa, která možná znají, a zažívali je novým způsobem. Jediné, co potřebujete, jsou pohodlné boty, chytrý telefon a sluchátka. 

Kino Telegraph v Jungmannově ulici dnes v 19 hodin láká na animovaný snímek Spider-Man: Paralelní světy, který divákům představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. Vstupenky za 130 korun můžete koupit tady.

Zajít můžete také do Letního kina, které má dnes večer na programu aktuální filmovou novinku, životopisný snímek Havel. Ten se soustředí na bouřlivý osobní život Václava Havla, kterému dominuje boj za pravdu a správnou věc, pronásledování, věznění a také milostné vztahy, vlastní pochyby a humor. V centru všeho je pak neobvyklý a o to silnější vztah s manželkou Olgou. Začátek projekce je plánován na 21:00, ale může se mírně zpozdit z důvodu čekání na nezbytné setmění. 

Hezké úterý!