Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: AFOkino, Dyniáda, Světáci i Dobrý voják Švejk

Tipy a názory

23.10.2018

Autor: Lenka Šimková

Před námi je další pracovní den! Co přinese úterý v Olomouci? Málo toho nebude. Na své si přijdou milovníci kultury i zábavy. Podívejte se, co všechno se dnes koná...

Foto: Divadlo na Šantovce

Narozeniny dnes slaví ředitel Českého rozhlasu Olomouc a Ostrava Josef Podstata (*1962), šéf činohry Moravského divadla Roman Vencl (*1986), zpěvák Václav Neckář (*1943), herec Jiří Mádl (*1986) a bývalý brazilský fotbalista Pelé (*1940).
Svátek má Teodor.

Muzeum umění připravilo na 16 hodin workshop pro děti od 6 let na téma Plány a rámy. V Arcidiecézním muzeu budete v dílech starých mistrů odhalovat pravidla obrazové kompozice a děti si nakonec vytvoří svůj vlastní rám. Vstupné pro děti je 20 korun, doprovod má vstup zdarma. Rezervace míst provedete přes email cermakova@muo.cz nebo na tel.: 585 514 299. Ve stejný čas se v Dominikánském kostele uskuteční varhanní koncert studentů Konzervatoře Evangelické akademie.

Pokud chcete oslavit Halloween s předstihem, tak na zahradě MŠ Na Trati se od 16:30 bude konat tradiční Dyniáda. Pro všechny účastníky bude připraveno výborné občerstvení, nebudou chybět pestré soutěže pro děti a na závěr akce všichni společně zapálí vydlabané dýně. 

Pokud je vám blízké zahradnictví, zahradní kultura a nejrůznější květinové výstavy, tak si nenechte ujít besedu s Lenkou Křesadlovou, která proběhne od 18 hodin v Divadle hudby. Společně se přenesete do doby monarchie i První republiky a budete objevovat, co stálo za vznikem velkých květinových výstav i výstavbou Květné zahrady v Kroměříži. Vstup na přednášku je volný.

Kino Metropol si dnes na 17 hodin připravilo promítání v rámci celoročních doprovodných akcí filmového festivalu Academia Film Olomouc. Během filmu zažijete neopakovatelný pocit a proletíte velkou část naší planety tak, jak to dělají stěhovaví ptáci, a zároveň se podíváte na svět s nadhledem potomků dinosaurů! Za AFOkino Junior zaplatíte 80 korun.

To Divadlo na cucky láká v 19 hodin na pravidelné setkávání (nejen) písničkářů Open Mic na cucky. Hlavní hostem bude Marek Dusil, písničkář tvořící nenápadně ve stínu své slavnější sestry Lenky Dusilové. Vstupné je 50 korun a lístky si můžete rezervovat zde →

Pokud si chcete užít večer v divadle, tak se vypravte třeba do Divadla na Šantovce. Od 19 hodin budete mít možnost shlédnout divadelní verzi slavné filmové komedie Světáci, tentokrát s těmi nejoblíbenějšími herci z Divadelní společnosti Háta. Představení je však téměř vyprodané, takže pokud se na vás neusmálo štěstí a vstupenky jste propásli, nemusíte zoufat. Skvělý večer plný zábavy slibuje i Moravské divadlo, které ve stejný čas sehraje Zvonokosy. Brilantní satira na maloměšťácké mravy a pokrytectví je skandální kronikou malého městečka na jihu Francie v krajině vína Beaujolais. Tím hýbe postavení pisoáru v jeho centru..Vstupenky koupíte zde →

A jestli máte chuť na retrovečer, tak kino Metropol promítne od 20 hodin film Dobrý voják Švejk s nezapomenutelným Rudolfem Hrušínským v hlavní roli. Za lístek zaplatíte 85 korun.

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři.

Krásné úterý!