Dnešek: Jazz Q i Sluha dvou pánů pod širým nebem - OLOMOUC.CZ
Reklama

Úterý 22. října 2024, svátek má Sabina, venku je 5.9 °C

Dnešek: Jazz Q i Sluha dvou pánů pod širým nebem

DNEŠEK

25.6.2024

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

14:00 / Nerušit, čtu si! / Knihovna města Olomouce
18:30 / Masaryk(ová) / Divadlo na cucky
19:30 / Sluha dvou pánů / Smetanovy sady
19:00 / Distant Bells 4 / Kateřinská 10
20:00 / Jazz Q Martina Kratochvíla / Bounty Rock Cafe

Úterní večer můžete strávit třeba ve společnosti Moravského divadla, které na letní scéně ve Smetanových sadech uvede Sluhu dvou pánů. Komedie, která vychází z tradičních námětů a masek komedie dell´arte, je stále aktuální. Navíc se toto představení hraje v Moravském divadle už deset let, přesto je každá repríza trochu jiná a inscenace rozhodně patří k těm, které můžete vidět mnohokrát. V titulní roli exceluje Roman Vencl.

Legenda ožívá - původně free jazzová kapela, později zaměřená na electro a rock jazz, která předznamenala současnost českého jazzu v jeho různorodosti a kráse. To je Jazz Q Martina Kratochvíla, kapela, kterou prošly hvězdy jako Jiří Stivín či Joan Duggan a jejich alba dosahovala rekordního počtu prodaných výlisků. V jejím čele stojí pianista, skladatel a původní zakladatel bandu Martin Kratochvíl. Dnes v Bounty Rock Cafe!

Olomoucké Divadlo na cucky se ohlíží za životním příběhem první dámy Charlotte Garrigue Masaryk a chce připomenout její myšlenky a přínos, který měla pro právě vznikající samostatný stát. Inscenaci Masaryk(ová) můžete vidět dnes večer. 

Mějte krásný den!

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka