Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 20.2 °C

Dnešek: Natěrač, Jeff Koons i Zpátky ve hře

DNEŠEK

21.5.2024

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

17:00 / Oko do světa – Oeil du monde Olomouc: Ilustrace jako Brno! / Muzeum umění
18:00 / Petr M. Lutka pro sv. Anežku / Vědecká knihovna
19:00 / Zpátky ve hře / Divadlo Tramtarie
19:00 / Natěrač / Moravské divadlo
19:00 / Jeff Koons: Intimní portrét / Arcidiecézní muzeum
20:00 / Andrej & KSČ / Kateřinská 10

Moravské divadlo má dnes na programu kultovní inscenaci Natěrač od Donalda Churchilla. Příběh o klasickém milostném trojúhelníku a pomstě zhrzené manželky, který nabídne divákům množství komických situací, režíruje Jana Paulová, v hlavní roli se představí Roman Vencl.

Na konkurz do zábavního televizního pořadu přijde komik v převleku Hitlera a všechny okamžitě oslní svým nekorektním humorem. Problémy začnou ve chvíli, kdy o sobě dotyčný začne tvrdit, že jeho uniforma není kostým a že je skutečný Adolf Hitler. Ale co s tím? Přímý televizní přenos se blíží a vstupenky jdou na dračku… Divadlo Tramtarie dnes uvádí Zpátky ve hře - provokativní komedii ze současnosti, která je o nás Češích víc, než by se mohlo na první pohled zdát. 

Jeff Koons je všeobecně považován za jednoho z nejvlivnějších, nejpopulárnějších a nejspornějších umělců posledních 30 let. Výtvarný dokument, který se dnes bude promítat v Arcidiecézním muzeu, odhaluje souvislosti, které se skrývají za osobou, umělcem a značkou Koons. "Jde o intimní průzkum vědomí nekonvenčního umělce, jehož cílem je zjistit, co motivuje a formuje jeho výjimečnou fantazii. Díky přístupu do Koonsova rodinného domu v Yorku v Pensylvánii nahlédneme umělcovy kořeny a každodenní život..." lákají pořadatelé.

Mějte krásný den!