Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 20.5 °C

Dnešek: Válka Roseových i přednáška o Bolívii

DNEŠEK

13.2.2024

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

16:00 / Co umění umí: Příběhy ukryté v umění / Muzeum umění
16:00 / Floristické tvoření / Knihovna města Olomouce
17:00 / Příběh vzestupů a pádů olomouckého vysokého učení / Červený kostel
18:00 / Bolivia? Tranquillo! / Art Rubikon
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie
19:00 / TTalk: Petr Ritter, Zdeněk Šťastný / Telegraph

Nejvíce zapomenutá země Jižní Ameriky, přitom kulturně a národnostně nejpůvodnější, přírodně zcela výjimečně požehnaná. To je Bolívie, kterou vám dnes v Art Rubikonu představí profesor Tomáš Grim, cestovatel, publicista a ornitolog. "Podívejme se spolu třeba do největších stříbrných dolů na světě, na mimozemské solné pouště i do parku Madidi, místa s nejvyšší biodiverzitou na Zemi," láká Grim na svou přednášku.

Tramtarii si dnes můžete vychutnat partnerskou komedii Válka Roseových. Příběh dramatické proměny jednoho vztahu od bláznivé zamilovanosti až do totální nenávisti pro divadlo připravil šéf uměleckého souboru Vladislav Kracík a v hlavních rolích se představí hostující Jan Ťoupalík a Barbora Šebestíková.

Debatní série TTalk zve do Telegraphu zajímavé osobnosti ze světa byznysu, kultury a veřejného života. Dnešní pokračování představí hned dva neobyčejné hosty. "Budou jimi dlouholetí kolegové, uznávaní olomoučtí advokáti a autoři, pánové Petr Ritter a Zdeněk Šťastný. Znají se od dob svých vysokoškolských studií, hráli spolu v kapele, napsali spolu několik knih a společně založili prominentní olomouckou advokátní kancelář. Na kterou kapitolu svých životů nejraději vzpomínají? Jak se Olomouc v jejich očích proměnila? A jak si stojí dnes?" ptají se v anotaci moderátoři Robert Runták a Radim Kašpar. 

Mějte krásný den!