Dnešek: Ginsberg v Olomouci, divadelní dílna i TTalk - OLOMOUC.CZ
Reklama

Úterý 22. října 2024, svátek má Sabina, venku je 5.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Ginsberg v Olomouci, divadelní dílna i TTalk

DNEŠEK

21.11.2023

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

12:00 / Vánoční Perníček a zatoulaný děda / knihovna Brněnská
16:30 / Vyhoďme ho z kola ven: divadelní dílna / Moravské divadlo
17:00 / Allen Ginsberg v Olomouci - 30 let! / Americké centrum Olomouc
18:00 / ARTUM TRIO in jazz / Art Rubikon
18:30 / Otisky / Divadlo na cucky
19:00 / Horory z manželských ložnic / Divadlo Tramtarie
19:00 / Kunstkamera / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Modrovousův hrad / Moravské divadlo
19:00 / TTalk: Michal Kalman / Telegraph
19:30 / KineDok: Feinkošt 2023 / Červený kostel
20:00 / Hustej Guláš / Kateřinská 10

V Telegraphu dnes proběhne další díl pořadu TTalk. Hostem Roberta Runtáka a Radima Kašpara bude sportovec, cestovatel, pedagog Univerzity Palackého, světoběžník, vedoucí několika výzkumných i rozvojových projektů o životnímu stylu, dobrodruh, podnikatel, námořník, milovník historických plachetnic, šťastný manžel i otec. "Nebude se však jednat o speciální díl s množstvím různorodých hostů, všechny tyto role se snoubí v osobě Michala Kalmana. Co Michala vede k takovému množství koníčků a zaměstnání a jak je zvládá? Jaké to je plavit se na klasické plachetnici, které známe z filmů o karibských pirátech a královniných korzárech? A jaké to je vyrazit s takovou lodí od Arktidy k Antarktidě? Jak se pracuje na studii pro Světovou zdravotnickou organizaci, do které je zapojeno dalších 42 zemí světa a čemu se momentálně věnuje na Univerzitě Palackého?" ptají se pořadatelé. A zeptají se i naživo. 

"Rádi byste si prohloubili divadelní zážitek a nahlédli na téma inscenace a románu Vyhoďme ho z kola ven Kena Keseyho z jiného úhlu? Nebo jste inscenaci ještě neviděli, ale chcete se dozvědět něco nového? Chtěli byste si zkusit prožít emoce či příběhy postav a získat novou zkušenost? Tak přijďte na naši ateliérovou novinku a odneste si nevšední divadelní zážitek," lákají do Moravského divadla autoři divadelní dílny. Účastníky jí provede lektorka Ivana Martykánová.

Legendární básník Allen Ginsberg několikrát navštívil naši zemi a dvakrát byl i v Olomouci. Od toho posledního uplynulo již třicet let. "Proto jsme pro vás připravili prezentaci jeho díla v anglickém i českém překladu, včetně hudby a videa. Přijďte se dozvědět více a oslavit tuto přední osobnost beatníků, nechvalně proslulého gay buddhistického zástance marihuany, environmentalistu, žida, básníka, a aktivistu za lidská práva z Pattersonu v New Jersey. Mezi přednášejícími budou Petr Uram, Maxie Ivanová, David Livingstone, Matthew Sweney a další," zvou pořadatelé programu, který se koná v Americkém centru na třídě Svobody.

Mějte krásný den!

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka