Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Drábkovy vraždy vousatých žen i akrobacie na laně

DNEŠEK

8.6.2023

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. Jaký bude?

15:00 / Božitělová posýpka / Arcidiecézní muzeum
15:00 / Čtenářský metr / Knihovna města Olomouce
17:00 / Clara Larcher: Araké / Dolní náměstí (opakování ve 20:00)
17:00 / Rooftop Fun / Telegraph
18:00 / Mahler a Dvořák v Olomouci / Art Rubikon
18:00 / Generální zkouška: Sherlock Holmes: Vraždy vousatých žen / Moravské divadlo
19:00 / Petr Švancara: Já su já / Divadlo na Šantovce
19:00 / Heblo a Postband / Olodvorek
20:00 / Max Forleo (IT) / Bounty Rock Cafe

Divadlo na cucky dnes zahajuje svůj festival Cirkuzkus, během nějž se představí celá řada souborů. Na Dolním náměstí dnes hned dvakrát vystoupí Clara Larcher s představením Araké. "Zamotaná lana, zavěšené tělo, uzly, které se ztahují a uvolňují, aby utkaly cesty upřímnosti.
V surrealistickém světě z provazů objevuje žena zaujatá svým vzhledem magickou sílu ženské intuice, která byla oslabena společenskými očekáváními. Zaplétá se do Araké, labyrintu svých podvědomých omezení, objevuje zrůdnosti svého nitra, dokud nenajde to, o čem do teď mlčela a přijme svoje světla i stíny," lákají pořadatelé na představení, na které je vstup zdarma.

Za „návrat ztraceného syna“ lze bezpochyby považovat umělecký návrat Davida Drábka do Moravského divadla. "Dvacet let po zániku Studia Hořící žirafy se Drábkova nezaměnitelná poetika a svébytný smysl pro humor opět objeví na našem jevišti. Bývalý dlouholetý umělecký šéf Klicperova divadla v Hradci Králové a několikanásobný držitel Ceny Alfréda Radoka, který v Olomouci započal svou zářnou uměleckou kariéru, se k nám vrátí s režií svého vlastního komediálního detektivního mystéria s názvem Sherlock Holmes: Vraždy vousatých žen," zvou pořadatelé. Na veřejnou generální zkoušku můžete zajít právě dnes.

Massimiliano "Max" Forleo je talentovaný zpěvák, skladatel, multiinstrumentalista a skladatel z italského Milána. Za svou kariéru prošel mnoha soubory a účinkoval po boku opravdových hvězd. Dnes se na turné zastaví v Bounty Rock Cafe.

Mějte krásný den!