Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Noc v Benátkách, Tizian i pravý jižanský rock v Bounty

DNEŠEK

6.6.2023 aktualizováno 6.6.2023 09:00

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

17:00 / Heinrich Franz Boblig z Edelstadtu: zlý duch moravskoslezských dějin? / Červený kostel
19:00 / Tizian: říše barev / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Modrovousův hrad / ZRUŠENO / Moravské divadlo
19:00 / Noc v Benátkách / Moravské divadlo
20:00 / Skinny Molly (USA) / Bounty Rock Cafe
20:00 / Čikobraz / Kateřinská 10

Do Arcidiecézního muzea můžete dnes vyrazit na projekci dokumentárního snímku Tizian: říše barev. "Na počátku 16. století, do města pokrytého zlatem, které stojí na odiv nad skrytým lesem, schází z okolních hor chlapec. Nakonec se na něj bude vzpomínat jako na nejskvělejšího mezi malíři. Pozoruhodný mistr barev, brilantní obchodník s vlastním uměním, inovátorský jak v kompozici obrazu, tak ve způsobu jeho prodeje – Tiziano Vecellio. Během několika let se stává oficiálním malířem Serenissimy a nejvyhledávanějším umělcem nejbohatších a nejvlivnějších dvorů v Evropě...." píše se v anotaci k italskému filmu, který měl premiéru na konci minulého roku.

Moravské divadlo mělo mít dnes večer na programu Modrovousův hrad, ale z důvodu velkého počtu onemocnění v souboru baletu dochází ke změně titulu a divadlo v 19 hodin uvede operetu Noc v Benátkách, ve které uvidíte příběh vévody-sukničkáře, který v průběhu jednoho večera a noci dostane pořádně za vyučenou. Vstupenky na původní představení zůstávají v platnosti, případně je možné vstupenky vrátit v pokladně do 15. června. 

Pořádnou porci pravého jižanského rocku dnes nabídne Bounty Rock Cafe. Tam vystoupí americká kapela Skinny Molly. "Ultrajižanský název už přímo odkazuje na příslušnost a provázanost se známou floridskou líhní největších legend jižanského rocku, kterými jsou Lynyrd Skynyrd, Blackfoot či Molly Hatchet," představují pořadatelé. Jižanský band Skinny Molly založil v roce 2004 kytarista, zpěvák a skladatel Mike Estes spolu s další ikonou jižanského rocku, kytaristou Davem Hlubekem.

Mějte krásný den!