Reklama

Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav, venku je 24.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Speak-dating, Dealeři, Rok na vsi i Francouzský koncert

Dnešek

20.3.2023

Lenka Šťastná

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Podívejte se, co přinese začátek nového pracovního týdne v Olomouci...

Kam zajít?

15:00 / Speak-dating a francouzský fotokoutek / Kulturní centrum Variace
15:00 / Deskovky / Knihovna města Olomouce
19:00 / Rok na vsi / Moravské divadlo
19:00 / Dealeři / Divadlo Tramtarie
19:00 / Francouzský koncert: Od Debussyho k Martinů / Arcidiecézní muzeum

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

Milovníkům deskových her by neměla uniknout dnešní akce v Knihovně města Olomouce. Členové Klubu deskových her se scházejí pravidelně jednou za měsíc a od 15:00 do 18:00 společně tráví příjemné večery plné zábavy. Pokud však nejste členy Klubu a stejně si chcete zahrát, tak se můžete přihlásit přes email deskovky@kmol.cz nebo v dospělém oddělení. Počítejte však s tím, že přednost budou mít nahlášení členové Klubu.

Nemáte si s kým popovídat a francouzsky už vůbec ne? Stavte se na kávu do zbrusu nového klubu Variace, kde můžete zapříst hovor hned s několika rodilými Francouzi. Francouzský speak-dating bude probíhat od 15 hodin v rámci festivalu Bonjour Olomouc a nový kulturní prostor Variace najdete na Horním náměstí 23.

Na dnešní večer chystá Moravské divadlo opravdu velkolepou podívanou. Od 19 hodin se můžete těšit na inscenaci Rok na vsi. A půjde o opravdu famózní zážitek, v adaptaci románové kroniky bratří Mrštíků se na jevišti potká šedesátka umělců ze všech tří souborů Moravského divadla. 

Ve stejný čas můžete zajít také do Divadla Tramtarie, které uvede absurdní komedii Dealeři. Co všechno můžeme vůbec prodávat, kupovat a po čem toužit? Tak na tohle by měla odpovědět směsice příběhů plná nečekaných zvratů a nekorektního humoru. I když se může na první pohled zdát, že mafián, vyhořelý komik, profesorka filozofie, učitelka na lyžařském výcviku, mladá dealerka a parta indiánů nemůžou jít tak úplně dohromady, nová komedie Divadla Tramtarie je všechny svede na jedno jeviště. Přijďte se přesvědčit.. ;)

A nebude chybět ani hudební zážitek. Od 19 hodin proběhne v Arcidiecézním muzeu Francouzský koncert s podtitulem Od Debussyho k Martinů. Komorní orchestr Iši Krejčího zve posluchače na jedinečná díla francouzského skladatele Clauda Debussyho a zazní také skladby českého hudebního skladatele Bohuslava Martinů, který strávil značnou část svého života v Paříži a na jehož tvorbu měla francouzská díla nezanedbatelný vliv.

Hezké pondělí!