Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 18.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Fat cabaret i výlet do středověku

Tipy a názory

16.3.2023

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. Jaký bude?

9:00 / Workshop divadelní improvizace s Janou Montorio / Slovanské gymnázium
17:00 / Robert Poch: Jak se vydává kniha / Knihovna města Olomouce
18:00 / Nacházíte se ve středověku / Arcidiecézní muzeum
18:00 / Akustické kytary & Slam Poetry: Miroslav Vitula & Jaromír Pospíšil + Jiří Juráň / Art Rubikon
19:00 / Jedinečnost hudební kompozice / Reduta
19:00 / Fat cabaret: lásky, strach a zen nekonfekčních žen / Divadlo Tramtarie
19:00 / Afrika s tuktukem / Divadlo na Šantovce
19:30 / Swingová tančírna / Telegraph

Návštěvníky Arcidiecézního muzea čeká dnes druhý z celkem tří komponovaných večerů k otevření nové stálé expozice s názvem Zde se nacházíte a podtitulem Svatováclavské návrší v Olomouci v proměnách staletí. "Autor a kurátor expozice Miroslav Kindl vás společně s hosty provede každodenností, duchovními hodnotami a uvažováním o univerzu našich předků. Důležitým prostředkem budou vybrané scény z filmů Jméno růže, Údolí včel, Sedmá pečeť či Marketa Lazarová.," lákají pořadatelé. Vstup je volný.

Píšete si do šuplíku, nebo zvažujete, že se se svým texty podělíte se světem, ale nevíte jak na to? O tom, jak se vydává kniha s pomocí vydavatele, či vlastní cestou se s vámi podělí šumperský spisovatel Robert Poch, původně samonakladatel, od roku 2019 vychází jeho texty ve známém pražském nakladatelství Naše vojsko. Mimo rady a tipy se můžete těšit i na autorské čtení. Dnes odpoledne v Knihovně města Olomouce.

Co se odehrává za zataženou plentou zkušebních kabinek? Pod zářivkou, která nemilosrdně odhalí vše? Co probíhá v mysli a fantazii žen, které sledují svůj odraz v zrcadle? Tramtarie vás vezme na dobrodružnou a krutě vtipnou plavbu na vlnách nekonečných diet, nesplněných novoročních předsevzetí, módních trendů i mindráků z hodin tělocviku. To je představení Fat cabaret: lásky, strach a zen nekonfekčních žen.

Mějte krásný den!